Primair onderwijs

Primair onderwijs

Ontdek Museum Catharijneconvent met de klas


Let op: er zijn momenteel problemen met het online boekingsysteem. Mocht het niet lukken om een reservering te maken, mail dan naar onderwijs@catharijneconvent.nl, zodat we je verder kunnen helpen.

Welke feesten worden er op andere plekken in de wereld gevierd? Wat maakt die feestdagen nou zo feestelijk? Hoe helpen kunst en geschiedenis om iets over jezelf te leren? En wat kunnen we van elkaar leren? In Museum Catharijneconvent maken leerlingen spelenderwijs kennis met de kleurrijke wereld van religie, kunst en erfgoed.

Voor alle niveaus zijn er interactieve, leerzame programma’s beschikbaar waarbij je de fascinerende museumcollectie leert kennen. Docenten kunnen gebruikmaken van het bijbehorende lesmateriaal om het bezoek in de klas voor te bereiden of na te bespreken.

Boek direct zelf online

Hieronder vind je een overzicht van de verschillende programma’s. Ook kun je het beschikbare lesmateriaal bekijken. Al onze programma's voor het primair onderwijs kun je eenvoudig zelf boeken via deze link. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op via: onderwijs@catharijneconvent.nl


Feestjaarkaart - Gratis met de bus naar het museum!

Ken je de Feestjaarkaart al? Voor maar €100,- mag de hele school een jaar lang naar al onze programma's voor het primair onderwijs! Voor iedere klas is de entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten vervolgens inbegrepen. De Feestjaarkaart vraag je aan via ons online systeem. Bekijk alle voorwaarden via deze link.


Nieuwsbrief primair onderwijs

Wil je op de hoogte blijven van onze onderwijsactiviteiten? Meld je dan aan voor de PO nieuwsbrief via deze link. De nieuwsbrief wordt ca. vier keer per jaar verstuurd.


Wij hopen jou en je leerlingen snel te zien in Museum Catharijneconvent!

Voor het aanbod voor voortgezet onderwijs: kijk hier.

 • Nog één nachtje slapen

  Foto van een meisje met een kerstslinger tijdens Kerstival

  Groep 1 en 2

  Lees meer
 • Alle dagen feest!

  alle dagen feest

  Groep 3 en 4

  Lees meer
 • Jij als onderzoeker

  Afbeeldingen van kinderen op de tentoonstelling Feest! Weet wat je viert die bij een fastfoodmuur staan

  Groep 5 t/m 8

  Lees meer
 • Feest! Weet wat je viert

  Vrouw wijst naar schilderij

  Groep 5 t/m 8

  Lees meer
 • Duik in de geschiedenis!

  Groep 5 t/m 8

  Lees meer
 • Wie ben jij en wie ben ik?

  Groep 7 en 8

  Lees meer
 • Sint Maarten Debat

  Ieder jaar gaan scholen in januari t/m maart met elkaar de strijd aan in het spannende Sint Maarten Debat. Leerlingen uit groep 7 en 8 leren de fijne kneepjes van het debatteren én verdiepen zich aan de hand van Sint Maarten in thema’s als naastenliefde en pesten.

  Lees meer
 • Voorwaarden Feestjaarkaart

  Sint Maarten in Feest tentoonstelling - Foto Thijs Wolzak

  Met de Feestjaarkaart kan jullie school met alle klassen een jaar lang naar al onze PO-programma’s! Als school betaal je eenmalig €100,- voor aanschaf van de kaart. Begeleiding door museumdocenten en busvervoer naar het museum zijn inbegrepen.

  Lees meer
 • Praktische informatie

  Praktische informatie, tips en huisregels

  Lees meer
 • Online lesmateriaal

  kinderen kijken naar voorwerpen in een vitrine

  Voor de groepen 1 t/m 8

  Lees meer