Detail middelrijns altaar 2, Geboorte van Christus, 1405-1414

Ik en mijn familie

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen!

In het museum hangen een heleboel familieportretten. Vaders en moeders met hun kinderen, een moeder met haar zoon… Zou dat een tante zijn? En is dat een neefje? Gezinnen zijn er in alle vormen en maten. Je vindt er een hele hoop op de schilderijen in het museum. Wat voor families zie jij daar allemaal? Hoe zie je dat ze familie van elkaar zijn? En wat is er eigenlijk bijzonder aan jouw familie?

Samen met je klasgenootjes ga je op zoektocht. Je gebruikt de dingen die je in het museum ziet om zelf een speciaal familiewapen te ontwerpen op een button.

Dit programma voor groep 5/6 is onderdeel van de leerlijn Wie ben ik?.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt onderdeel uit van onze themalijn Wie ben ik?. Leerlingen gebruiken de kunstwerken als inspiratiebron om zelf creatief aan de slag te gaan rondom het onderwerp 'familie'. Ze maken daarbij een button die natuurlijk mee naar huis (of school) mag!

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 5 en 6
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: via ons online boekingssysteem, zie button hieronder.

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt jullie school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.