Klooster van Museum Catharijneconvent

Bereikbaarheid

Hier vindt u informatie over de route naar het museum en onze toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke functiebeperking.

Adres

Lange Nieuwstraat 38

3512 PH Utrecht

030-2313835

info@catharijneconvent.nl

Te voet

Museum Catharijneconvent ligt op ca. 18 minuten lopen vanaf Utrecht Centraal Station. Volg de bewegwijzering van de VVV in de stad of plan uw route via Google Maps.

Met de bus

Komt u liever met het openbaar vervoer? Neem dan bus 2 (ringlijn Museumkwartier) vanaf perron A2 aan de centrumzijde van Utrecht Centraal Station. Kijk voor de meest actuele routeplanning op U-OV. en op: https://www.u-ov.info/reizen/omleidingen-en-verstoringen

Met de auto

Parkeren in het centrum van Utrecht is lastig. We adviseren u met het openbaar vervoer te komen. Mocht u toch met de auto reizen, dan is parkeergarage Springweg redelijk dicht bij het museum.

U kunt ook tegen betaling op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Let wel op dat u binnen de daarvoor bestemde vakken parkeert. Deze vakken kunt u herkennen aan de wit gemarkeerde straattegels. Kijk voor een actuele routebeschrijving op www.utrecht.nl/bereikbaar.

U kunt ook gebruik maken van P+R. Voor € 5,00 kunt u een hele dag op een P+R-locatie parkeren en met het OV heen en weer naar het centrum reizen. Meer informatie vindt u op: www.goedopweg.nl

Algemene parkeerregels Gehandicaptenkaart Utrecht

Met een Europese gehandicaptenparkeerkaart mag u gratis parkeren op algemene gehandicaptenparkeerplaatsen. Ter hoogte van Nieuwegracht 46 en Oudegracht 310 vindt u de plekken rondom ons museum.

Ook kunt u gratis parkeren op parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt. Hiervoor heeft u wel een gehandicaptenparkeervergunning nodig, die u gratis kunt aanvragen (ook als u buiten Utrecht woont). Let op! U mag niet gratis parkeren in parkeergarages of op parkeerplaatsen gereserveerd voor alleen vergunninghouders.

Meer informatie vindt u op de website van de Gemeente Utrecht.

Toegankelijkheid van het museum

Het museum is goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke functiebeperking. Alle verdiepingen van het museum zijn te bereiken met een lift. Het is wel raadzaam om het museum met een begeleider te bezoeken, i.v.m. onder andere de deuren tussen de verschillende museumzalen. Het museum is toegankelijk voor rolstoelen, elektrische rolstoelen en scootmobielen die de maat hebben van een elektrische rolstoel. Het gebruik van grotere scootmobielen is helaas niet mogelijk in verband met nauwe doorgangen. U kunt uw scootmobiel wel bij ons parkeren en vervolgens gebruik maken van één van onze twee rolstoelen (zie de informatie hieronder). Met uitzondering van blindengeleide- en hulphonden worden honden niet toegelaten in het museum.

Meer specifieke informatie over de voorzieningen vindt u hier: https://duxmt.eu/adres/museum-catharijne-convent-catharijneconvent

Rolstoel reserveren?

Wilt u in het museum gebruik maken van één van de twee beschikbare rolstoelen? Reserveer deze dan via info@catharijneconvent.nl of via 030-231 38 35.

Overige vragen?

Heeft u een andere vraag over een bezoek aan Museum Catharijneconvent? Kijk dan op onze pagina 'Veelgestelde vragen':