Avondmaalsbeker

Vraag een expert

Het museum heeft veel expertise in huis op het gebied van christelijke kunst en cultuur en beschikt over een uitgebreid netwerk aan specialisten. Onze experts helpen u graag verder met uw vragen.

Heeft u een vraag over een voorwerp uit onze collectie?

We raden u aan eerst te zoeken in onze collectie. Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht? Stuur dan uw vraag door naar vraageenexpert@catharijneconvent.nl. Vermeld waar mogelijk bij uw vraag het objectnummer.

Een object aanbieden aan het museum?

Mogelijke aanwinsten worden getoetst aan ons verzamelbeleid. Hier leest u meer over in ons collectieplan. Heeft u een vraag hierover, neem dan contact op via vraageenexpert@catharijneconvent.nl.

Ik heb een bijzonder voorwerp. Hoe oud is het en wat stelt het voor?

Om hier achter te komen kunt u zoeken in de collectie naar vergelijkbare voorbeelden. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact op via vraageenexpert@catharijneconvent.nl. Stuur de volgende informatie mee:

  • Een of meerdere duidelijke foto's, liefst als bijlage
  • De afmetingen
  • Alle beschikbare aanvullende informatie

Ik wil een object laten taxeren. Bij wie moet ik zijn?

Museum Catharijneconvent doet geen taxaties. U kunt het beste contact opnemen met een erkend taxateur.

Ik wil graag meer weten over een religieus thema of gebruik. Bij wie moet ik zijn?

Het museum heeft veel expertise in huis op het gebied van christelijke cultuur en beschikt over een uitgebreid netwerk aan specialisten. Raadpleeg voor uw vraag onze museumbibliotheek, breng een bezoek aan het museum of stel uw vraag via vraageenexpert@catharijneconvent.nl.

Ik wil een voorwerp laten conserveren of restaureren. Bij wie moet ik zijn?

Het museum heeft geen restauratoren in dienst, maar werkt met verschillende freelance professionals. Klik hier om zelf te zoeken naar een restaurator . Indien u het op prijs stelt dat het museum met u meedenkt, neem dat contact op met Sieske Binnendijk via collectiebeheer@catharijneconvent.nl.

Ik wil de religieuze voorwerpen uit de kerk of het klooster waaraan ik ben verbonden laten inventariseren, meer weten over hun culturele waarde of over het beheer en het behoud ervan. Bij wie moet ik hiervoor zijn?

Het museum voelt zich verantwoordelijk voor het religieus erfgoed buiten de museumdeuren. Onze erfgoedspecialisten verzorgen inventarisaties en geven advies. Kijk voor meer informatie op advies voor kerken.