Engelen spreken de drie vrouwen toe

Tijden & tickets

* Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen is het museum tijdelijk gesloten *

Voor een bezoek aan het museum hebben alle bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. Het dragen van een mondkapje is verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Ook dient u anderhalve meter afstand te houden van elkaar (tenzij u op hetzelfde adres woont).

Voor inleidingen op de tentoonstelling en lezingen dient u ook tickets te reserveren. Kijk hier voor het lezingenprogramma.

Openingstijden

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

Zaterdag, zondag en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Nieuwjaarsdag gesloten

Prijzen individuele bezoekers

Prijzen

  • Volwassenen: €15,00
  • 65+: €13, 50
  • Studenten: €7,00

Gratis toegang

* Kinderen die voor een schoolopdracht het museum zelfstandig willen bezoeken dienen zich hiervoor aan te melden via de afdeling groepsbezoek.

Groepen

  • Rondleiding voor privé groep: 55 euro per 8 personen
  • Inleiding voor privé groep: 85 euro

Primair onderwijs

  • Feestjaarkaart primair onderwijs: €100,00 per jaar inclusief de leerkrachten en de begeleiders van het programma Feest! Weet wat je viert (inclusief busvervoer en museumdocenten). Voor meer informatie kijk op primair onderwijs.

Voortgezet onderwijs

  • Groepstarief voortgezet onderwijs inclusief leerkrachten: gratis
  • Museumles inclusief museumdocent: €55,00 per groep van 15 leerlingen. Voor meer informatie kijk op voortgezet onderwijs.

Prijzen voor onderwijsgroepen

Vanaf 1 september krijgen leerlingen tot 18 jaar gratis toegang! De prijs van een museumles onder begeleiding van een professionele museumdocent bedraagt €55,- per groep van 15 leerlingen. Zelfstandig groepsbezoek door scholieren is alleen toegestaan onder begeleiding van docenten. Neem vooraf contact op met Groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Voor het primair onderwijs is er dankzij diverse sponsoren de Feestjaarkaart: voor maar €100 krijgt de hele school een heel jaar lang toegang tot alle programma's van Feest! Weet wat je viert. De prijs is inclusief het busvervoer, de entree en de begeleiding door twee museumdocenten.

Let op: In verband met het opbouwen van het Huis van Sinterklaas en Zin in Kerst, is Feest weet wat je viert tijdelijk gesloten vanaf 1 november 2021.

Coronamaatregelen
Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals schoolbezoek, zijn uitgezonderd van de verplichting van het tonen van een coronatoegangsbewijs. Begeleiders vanaf 18 jaar dienen wel een coronatoegangsbewijs te tonen. Voor alle bezoekers van 13 jaar en ouder is het verplicht om in het museum een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand van elkaar te houden.

Koop uw Museumkaart online

Het is ook mogelijk om online de Museumkaart te kopen. Hiermee krijgt u naast Museum Catharijneconvent toegang tot meer dan 400 musea in Nederland. Klik hier en bestel hem vandaag.