Huis van Sinterklaas

Feest! Weet wat je viert

Ieder jaar is het Kerstmis, Ramadanfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?

Het educatieve project Weet wat je viert is een initiatief van Museum Catharijneconvent. Het bevat leuke, interessante lesprogramma's en in diverse culturele instellingen in het land ontdekken kinderen de achtergrond en tradities van feesten aan de hand van echte kunstwerken, spelletjes en opdrachten. Meer weten? Kijk op de website Weet wat je viert.

Een overzicht van al onze lesprogramma's Feest! voor het primair onderwijs vind je hier.

Feest! Weet wat je viert

Lesstofvervangende programma's

Feest! is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en voldoet aan de doorlopende leerlijnen van oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal. De digitale lesmodule op www.weetwatjeviert.nl is te gebruiken als vervanging van de lesstof, of als aanvulling op het reguliere lesmateriaal.

Feest! in musea door het hele land

Samen met de klas Feest! ontdekken? Dat kan in: Museum Catharijneconvent Utrecht, het Zuiderzeemuseum Enkhuizen, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, het Tropenmuseum Amsterdam, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Wereldmuseum Rotterdam, Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, Museum Krona in Uden, Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde, museum Princessehof in Leeuwarden, en in Villa Zapakara in Paramaribo. Vanaf eind 2023 is ook in het Limburgs Museum in Venlo een Feest!-presentatie te bezoeken.

Bekijk hier hoe de samenwerking tussen twaalf culturele instellingen tot stand is gekomen