Kerstival

Feest! Weet wat je viert

Ieder jaar is het Kerstmis, Suikerfeest, Chanouka en Sinterklaas. We gaan lekker eten en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?

Het educatieve project Feest! Weet wat je viert is een initiatief van Museum Catharijneconvent. Het bevat interessante lesprogramma's en in diverse musea in het land ontdekken kinderen de achtergrond en tradities van feesten aan de hand van echte kunstwerken, spelletjes en opdrachten. Meer weten? Kijk op de website Feest! Weet wat je viert.

Feest! Weet wat je viert

Lesstofvervangende programma's

Feest! is speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en voldoet aan de doorlopende leerlijnen van oriëntatie op jezelf en de wereld, kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal. De digitale lesmodule op www.feestweetwatjeviert.nl is te gebruiken als vervanging van de lesstof, of als aanvulling op het reguliere lesmateriaal.

Feest! in musea in Nederland

Samen met de klas Feest! ontdekken? Dat kan in Museum Catharijneconvent Utrecht, het Zuiderzeemuseum Enkhuizen, het Nederlands, Openluchtmuseum Arnhem, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg, Museum voor Religieuze Kunst in Uden en bij Stichting Oude Groninger Kerken in Garmerwolde.