Huis van Sinterklaas

Feest! Weet wat je viert

Ieder jaar is het Kerstmis, Ramadanfeest, Keti koti en Sinterklaas. Samen gaan we lekker eten, kleden ons mooi aan en geven elkaar cadeautjes. Maar wat vieren we eigenlijk? Waar komen deze feesten vandaan en wat is hun betekenis?

Het educatieve project Weet wat je viert is een initiatief van Museum Catharijneconvent. Het bevat leuke en leerzame lesprogramma's voor groep 1 t/m 8. In diverse musea in het land ontdekken kinderen de achtergrond en tradities van feesten aan de hand van echte kunst, spelletjes en opdrachten. Meer weten? Kijk op de website Weet wat je viert.

Een overzicht van de Feest!-programma's voor het primair onderwijs in Museum Catharijneconvent vind je hier.

Weet wat je viert - over en met elkaar leren

Een feest om van te leren!

De programma's van Feest! zijn speciaal ontwikkeld voor het basisonderwijs en sluiten aan bij de doorlopende leerlijnen van Oriëntatie op jezelf & de wereld, Kunstzinnige oriëntatie en Nederlandse taal. Op www.weetwatjeviert.nl is aanvullende informatie en lesmateriaal voor in de klas te vinden.


In Museum Catharijneconvent is de tentoonstelling Feest! doorlopend te bezoeken.


Samen vieren in musea door het hele land - én in Suriname!

Samen met de klas Feest! ontdekken in een museum bij jou in de buurt? Dat kan bij: Museum Catharijneconvent Utrecht, het Zuiderzeemuseum Enkhuizen, Nederlands Openluchtmuseum Arnhem, het Wereldmuseum in Rotterdam en Amsterdam, Museum Ons’ Lieve Heer op Solder in Amsterdam, Kasteel Huis Bergh in ‘s-Heerenberg (tijdelijk gesloten), Museum Krona in Uden, de Schoolkerk in Garmerwolde (Groningen), museum Princessehof in Leeuwarden, Limburgs Museum in Venlo en in Villa Zapakara in Paramaribo.

Bekijk hier hoe de samenwerking tussen de musea tot stand is gekomen