Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Editie 2021 (Uitverkocht)

Oh kom maar eens kijken… Goed nieuws! Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent! Kom je hem opzoeken in zijn tijdelijke huis? Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas?

Dit heeft te maken met de graanwonderen die de Sint vroeger verrichtte. Graanwonderen? In het Huis van Sinterklaas hoor je er alles over! Het levensverhaal van de goedheiligman zit namelijk vol spannende verhalen. Ontdek het tijdens dit geweldige bezoek waarbij je de Sint ook echt ontmoet!

Het Huis van Sinterklaas is uitverkocht.
Let op: De tijd op je ticket is de starttijd van de rondleiding door het Huis. Om daar op tijd mee te kunnen starten, is het belangrijk dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent om jassen op te hangen, voor toilet bezoek en naar het Huis te lopen.

Wanneer
15 nov 2021 - 5 dec 2021
Waar
Museum Catharijneconvent
Let op: Ingang Nieuwegracht 63

"Eindelijk mag ik weer logeren in Museum Catharijneconvent, het voelt als een eeuwigheid geleden. Ik kijk er ontzettend naar uit om alle lieve kinderen weer te zien"

Sinterklaas

Praktische informatie voor families

Coronamaatregelen


Praktische informatie voor families

 • Sinterklaas is maandag t/m zondag thuis. Doordeweeks kun je Sinterklaas bezoeken vanaf 14.20 uur tot 17.15 uur. In het weekend van 09.45 tot 17.15 uur. Je kunt bij het kopen van tickets een dag en tijdslot kiezen.
 • Kaartjes kosten €6,50 per persoon (museumkaart niet geldig, tot 3 jaar gratis).
 • De ingang van het Huis van Sinterklaas is aan de Nieuwegracht 63.
 • Het Huis van Sinterklaas is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar.
 • Tickets worden niet geruild of teruggenomen

Tot Sint!

Praktische informatie voor scholen

De Sint kijkt er ontzettend naar uit om weer klassen te mogen ontvangen in zijn huis. Vanaf maandag 25 oktober is het mogelijk om tickets te bestellen via de knop 'Tickets voor scholen'' rechtsboven op deze pagina.

 • Tickets voor scholen zijn uitsluitend geldig voor groepen met begeleiders.
 • Let op: in de brief die naar scholen verstuurd is, staat dat het aantal begeleiders maximaal 4 mag zijn. Door de versoepelingen hoeft dit niet meer! De groep mag alleen niet groter zijn dan 35 personen.
 • Het Huis van Sinterklaas is alle dagen geopend van 15 november tot en met 5 december 2021. Je kunt bij het reserveren van het klassenticket een dag en tijdslot kiezen.
 • Een bezoek aan het huis kost € 30,00 per klas inclusief begeleiders.
 • U kunt voordelig groepsvervoer regelen via deze pagina van U-OV.
 • Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals Het Huis van Sinterklaas zijn uitgezonderd van de verplichting van het coronatoegangsbewijs. Begeleiders vanaf 18 jaar dienen wel een coronatoegangsbewijs te tonen.
 • De tijd op je ticket is de starttijd van de rondleiding door het Huis. Om daar op tijd mee te kunnen starten, is het belangrijk dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent om jassen op te hangen, voor toilet bezoek en naar het Huis te lopen.

Tot Sint!

Over het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende gebruiken centraal. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die vanuit eeuwenoude legendes zijn ontstaan verklaard. Museum Catharijneconvent beschikt als museum voor middeleeuwse kunst en christelijk erfgoed over de kennis en voorwerpen om deze sinterklaaslegendes te verbeelden. De editie van 2021 draait om de graanwonderen die de Sint heeft verricht en geeft antwoord op de vragen waarom we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas eten.

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW