Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Editie 2022

Oh kom maar eens kijken… Goed nieuws! Sinterklaas komt ook in 2022 weer logeren in Museum Catharijneconvent! Waar komt het gebruik van gouden chocolademunten eigenlijk vandaan? Je hoort erover tijdens een theatraal bezoek in zijn tijdelijke huis!

De ticketverkoop start dit najaar

Wanneer
12 nov - 5 dec 2022
Waar
Museum Catharijneconvent

"Ik lig nu heerlijk te zonnen aan de Spaanse costa, maar ik kijk er ontzettend naar uit om alle lieve kinderen vanaf november weer te zien"

Sinterklaas

Zowel scholen als families zijn welkom in het Huis van Sinterklaas

Praktische informatie voor scholen

De Sint kijkt er ontzettend naar uit om weer klassen te mogen ontvangen in zijn huis. Na de zomer is het mogelijk om tickets te bestellen via de knop 'Tickets voor scholen'' rechtsboven op deze pagina.

  • Tickets voor scholen zijn uitsluitend geldig voor groepen met begeleiders.
  • We kunnen groepen tot 35 personen ontvangen
  • Het Huis van Sinterklaas is alle dagen geopend van 12 november tot en met 5 december 2022. Je kunt bij het reserveren van het klassenticket een dag en tijdslot kiezen.
  • Een bezoek aan het huis kost € 30,00 per klas inclusief begeleiders.
  • Regel voordelig groepsvervoer via deze pagina van U-OV.
  • De tijd op je ticket is de starttijd van de rondleiding door het Huis. Om daar op tijd mee te kunnen starten, is het belangrijk dat je 15 minuten van te voren aanwezig bent om jassen op te hangen, voor toilet bezoek en naar het Huis te lopen.

Tot Sint!

Over het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende gebruiken centraal. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die vanuit eeuwenoude legendes zijn ontstaan verklaard. Museum Catharijneconvent beschikt als museum voor middeleeuwse kunst en christelijk erfgoed over de kennis en voorwerpen om deze sinterklaaslegendes te verbeelden. De editie van 2022 draait om de legendes waarin gouden munten een grote rol spelen.

 

Ministerie van OCW

 

Logo VriendenLoterij

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo VriendenLoterij

 

Logo Weet wat je viert