Sinterklaas aan de telefoon

Huis van Sinterklaas

Editie 2020

Sint moet dit jaar vanwege zijn hoge leeftijd extra voorzichtig zijn. Hij is daarom niet in zijn tijdelijke huis in Museum Catharijneconvent te bezoeken. Zijn gloednieuwe telefoonlijn 'Bel met Sint' is gelukkig helemaal coronaproof. Net als zijn verrassingspakketten voor alle basisscholen in Utrecht. De schoolfilm staat onderaan deze pagina.

Wanneer
16 nov 2020 - 5 dec 2020
Waar
Museum Catharijneconvent
Huis van Sinterklaas 2020

Dat ik in de risicogroep zit, betekent natuurlijk niet dat ik stilzit. Een eigen bellijn is ideaal.

Sinterklaas

Bel met Sint!

Bel dit jaar met Sinterklaas! Via een speciaal telefoonnummer vertelt de Sint over de eeuwenoude legende van de gouden munten.

Weet jij waarom we rond 5 december altijd chocoladegeld eten? Bel het persoonlijke telefoonnummer van Sint: 030 - 3071028 en laat je meeslepen door een prachtig verhaal. Onderaan deze pagina is de kleurplaat van de legende te downloaden. Misschien mag je deze wel in je schoentje stoppen!

Bel met Sint is vooral leuk voor kinderen van 3 t/m ca. 7 jaar. En natuurlijk voor opa's, oma's en papa's en mama's. Een fijne Sint gewenst!

Pakket van Sinterklaas voor alle basisscholen in Utrecht

Ook schoolklassen kunnen dit jaar niet op bezoek in het Huis van Sinterklaas in Utrecht.

De goedheiligman stuurt daarom een verrassingspakket naar de groepen 1 t/m 4 van alle basisscholen in Utrecht en omgeving. Ook dit pakket draait om het verhaal van de gouden munten. Zo kunnen alle kinderen ervan genieten. De Sint-film voor de scholen en de kleurplaat staan onderaan deze pagina.

Boodschap van Sint voor de basisscholen

Kleurplaat van het gouden muntenverhaal

Van de tekening van de legende van de gouden munten is een kleurplaat gemaakt door illustrator Charlotte Dematons! Je kan deze in je schoentje doen voor Sinterklaas. Misschien kan iemand je helpen downloaden?

Over het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas centraal.

Op een theatrale manier worden kinderen en volwassenen meegenomen in de eeuwenoude verhalen waar de hedendaagse Sinterklaasgebruiken uit voortkomen. De bijzondere editie van 2020 draait om de heerlijke gouden chocolademunten die rond 5 december worden gegeten. Wat hebben die eigenlijk met Sinterklaas te maken?

Hopelijke kunnen we je in 2021 weer live ontvangen in zijn huis!

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW