Banner Huis van Sinterklaas zonder logo voor website

Huis van Sinterklaas

Editie 2021

Oh kom maar eens kijken… Goed nieuws! Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent!

Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas? Dit heeft alles te maken met graanwonderen die de Sint vroeger verrichtte. De kinderen komen via een route van 50 minuten langs de diverse vertrekken van Sinterklaas. Spelenderwijs leren ze meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman. Maar dat is niet alles! Aan het einde mogen de kinderen Sinterklaas bezoeken in zijn werkkamer en hem alle vragen stellen die ze hem altijd al hebben willen stellen!

Wanneer
15 nov - 5 dec 2021
Waar
Museum Catharijneconvent
Huis van Sinterklaas 2021

"Eindelijk mag ik weer logeren in Museum Catharijneconvent, het voelt als een eeuwigheid geleden. Ik kijk er ontzettend naar uit om alle lieve kinderen weer te zien"

Sinterklaas

Ook schoolklassen kunnen dit jaar op bezoek in het Huis van Sinterklaas in Utrecht.

Basisscholen in Utrecht en omgeving ontvangen begin september een brief van de Sint! Op deze pagina kunt u vanaf maandag 25 oktober 2021 tickets reserveren voor uw klas.

Let op: in de brief die naar scholen verstuurd is, staat dat het aantal begeleiders maximaal 4 mag zijn. Door de versoepelingen hoeft dit niet meer! De groep mag alleen niet groter zijn dan 35 personen.

We hopen u en uw klas graag te zien in het huis van Sinterklaas!

Over het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende gebruiken centraal. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die vanuit eeuwenoude legendes zijn ontstaan verklaard uitgelegd. Museum Catharijneconvent beschikt als museum voor middeleeuwse kunst en christelijk erfgoed over de kennis en voorwerpen om deze sinterklaaslegendes te verbeelden. De editie van 2021 draait om de graanwonderen die de Sint heeft verricht en geeft antwoord op de vragen waarom we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas eten.

"We gaan er een feestje van maken!"

Sinterklaas

Praktische informatie

Het weekend van 13 en 14 november is Sinterklaas nog niet in het museum, maar mogen bezoekers wel gratis langskomen om rondgeleid te worden door zijn tijdelijke huis. Hier moet wel een ticket voor gereserveerd worden. Voor de andere dagen (15 november t/m 5 december) moet er online een ticket gekocht worden. Kaartjes kosten € 6,50,- per persoon (museumjaarkaart niet geldig, tot 3 jaar gratis). Het Huis van Sinterklaas is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW