Charlotte dematons Huis van sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Editie 2021

Oh kom maar eens kijken… Goed nieuws! Sinterklaas komt weer logeren in Museum Catharijneconvent! Kom je hem opzoeken in zijn tijdelijke huis?

Waarom eten we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas? Dit heeft te maken met de graanwonderen die de Sint vroeger verrichtte. Graanwonderen? In het Huis van Sinterklaas hoor je er alles over! Het levensverhaal van de goedheiligman zit namelijk vol spannende verhalen. Ontdek het tijdens dit geweldige bezoek waarbij je de Sint ook echt ontmoet!

Wanneer
15 nov - 5 dec 2021
Waar
Museum Catharijneconvent

"Eindelijk mag ik weer logeren in Museum Catharijneconvent, het voelt als een eeuwigheid geleden. Ik kijk er ontzettend naar uit om alle lieve kinderen weer te zien"

Sinterklaas

Het leukste familieuitje van het jaar!

Sinterklaas kijkt er naar uit om iedereen weer te zien! Vorig jaar kon de Sint alleen bellen en hoewel hij blij was dit kon, vindt hij het toch leuker om iedereen weer te zien. Iedereen is welkom in zijn tijdelijke huis! Je kunt via de knop 'Tickets voor families' rechtsboven op deze pagina tickets bestellen.

  • In het weekend van 13 en 14 november is Sinterklaas nog niet in het museum, maar mag iedereen langskomen om alvast een kijkje te nemen in zijn tijdelijke huis. Op zaterdag kan dit van 11.00 tot 16.30 uur en op zondag van 11.00 tot 14.00 uur. Hier moet wel een gratis ticket voor gereserveerd worden. Je kunt bij het reserveren van tickets een dag en tijdslot kiezen.
  • Voor de andere dagen koop je online een ticket. Sinterklaas is maandag t/m zondag thuis. Doordeweeks kun je Sinterklaas bezoeken vanaf 13.30 uur tot 17.15 uur. In het weekend van 09.45 tot 17.15 uur. Je kunt bij het kopen van tickets een dag en tijdslot kiezen.
  • Kaartjes kosten €6,50 per persoon (museumkaart niet geldig, tot 3 jaar gratis).
  • Het is belangrijk om tien minuten voor je tijdslot aanwezig te zijn. Dan kunt je je jas ophangen en eventueel naar het toilet.
  • De ingang van het Huis van Sinterklaas is aan de Nieuwegracht 63.
  • Het Huis van Sinterklaas is geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar.

Tot Sint!

"We gaan er een feestje van maken!"

Sinterklaas

Ook schoolklassen kunnen dit jaar weer een bezoek brengen aan de Sint in het Huis van Sinterklaas!

Basisscholen in Utrecht en omgeving hebben begin september een brief van de Sint gekregen! De Sint kijkt er ontzettend naar uit om weer klassen te mogen ontvangen in zijn huis. Vanaf maandag 25 oktober is het mogelijk om tickets te bestellen via de knop 'Tickets voor scholen' rechtsboven op deze pagina.

  • Let op: in de brief die naar scholen verstuurd is, staat dat het aantal begeleiders maximaal 4 mag zijn. Door de versoepelingen hoeft dit niet meer! De groep mag alleen niet groter zijn dan 35 personen.
  • Het Huis van Sinterklaas is alle dagen geopend van 15 november tot en met 5 december 2021. Je kunt bij het reserveren van het klassenticket een dag en tijdslot kiezen.
  • Een bezoek aan het huis kost € 30,00 per klas inclusief begeleiders.
  • U kunt voordelig groepsvervoer regelen via deze pagina van U-OV.

Tot Sint!

Over het Huis van Sinterklaas

Sinterklaas logeert elk jaar in Museum Catharijneconvent. Tijdens zijn verblijf staat steeds een van de legendes rond Sint-Nicolaas en de bijbehorende gebruiken centraal. Op een speelse manier worden hedendaagse tradities die vanuit eeuwenoude legendes zijn ontstaan verklaard. Museum Catharijneconvent beschikt als museum voor middeleeuwse kunst en christelijk erfgoed over de kennis en voorwerpen om deze sinterklaaslegendes te verbeelden. De editie van 2021 draait om de graanwonderen die de Sint heeft verricht en geeft antwoord op de vragen waarom we eigenlijk speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten met Sinterklaas eten.

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW