Huis van Sinterklaas

Huis van Sinterklaas

Voor families en scholen

Sinterklaas logeert ook in 2020 weer in Museum Catharijneconvent! Alle kinderen tot ca. 8 jaar zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas!

Wanneer
16 nov - 5 dec 2020
Waar
Museum Catharijneconvent
Huis van Sinterklaas
Let op: ingang Nieuwegracht 63
3512 LG Utrecht

Spannende avonturen!

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt kennis met de goedheiligman en beleeft spannende avonturen.

Dit jaar hoor je waarom we speculaas, taaitaaipoppen en kruidnoten eten met Sinterklaas. Wist je dat dit te maken heeft met graanwonderen die hij vroeger verrichtte? Via een route van 50 minuten kom je langs de diverse vertrekken van de Sint. Spelenderwijs leer je meer over de geschiedenis en het leven van de goedheiligman. Dat is leuk!

Bezoekersinformatie

Komen jullie ook gezellig langs? Het Huis van Sinterklaas is vanaf 16 november t/m 5 december geopend. Op 14 en 15 november is het 'try out' weekend. Sint is dan nog niet aanwezig, maar je kunt wel alvast een kijkje nemen in het huis!

Kaartverkoop scholen en BSO's
Graag nodigen we de kinderen van groep 1 t/m 4 uit om vanaf 16 november t/m 5 december een bezoek te brengen aan het Huis van Sinterklaas.

  • Voor het basisonderwijs en BSO's geldt een groepstarief van € 30 - per klas. We sturen je hiervoor een factuur. Op het moment van boeken betaal je dus nog niets.
  • Vanwege de coronamaatregelen zijn er maximaal 4 begeleiders per klas/groep toegestaan.
  • Tickets zijn hier te bestellen en via de knop rechts bovenaan deze pagina.


Kaartverkoop voor families en kinderen

  • Losse tickets voor families met kinderen zijn vanaf eind oktober 2020 beschikbaar via deze site.
  • Een bezoek is voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar € 7,5 - p.p. De museumkaart is bij dit evenement helaas niet geldig.
  • Let op: vanwege de coronarichtlijnen en de beperkte ruimte in het Huis van Sinterklaas is er per boeking slechts plaats voor 1 volwassene. Zo kunnen we ervoor zorgen dat het Huis van Sinterklaas veilig is. Als volwassene kunt u voor een of meerdere kinderen boeken.

Namens Sinterklaas bedankt voor je bezoek in 2019!

Sfeerimpressie Huis van Sinterklaas

 

Ministerie van OCW

 

Logo BankGiro Loterij

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Logo BankGiro Loterij

 

Logo Weet wat je viert