Gouden Engel

Rondleidingen & groepsbezoek

Laat u door een van onze rondleiders meenemen over de prachtige tentoonstellingen of onze vaste presentatie en kom meer te weten over de kunstschatten binnen de kloostermuren.

Rondleidingen en groepsbezoek

Bij ons in de Biblebelt
7 juli t/m 22 september 2019

Ga deze zomer mee op reis naar de Nederlandse Biblebelt, een gebied waar veel orthodoxe christenen wonen. De Bijbel wordt er vaak letterlijk genomen. Wie zijn de mensen van de Biblebelt, wat zijn hun dilemma’s en waar komen hun opvattingen vandaan? Kom naar de tentoonstelling en ontdek het deel van Nederland waar de ideeën van de jaren zestig aan voorbij lijken te zijn gegaan. Wilt u een rondleiding of inleiding boeken? Kijk onderaan deze pagina bij 'Praktische informatie en prijzen. Kijk voor meeer informatie over de tentoonstelling op Bij ons in de Biblebelt.

North & South
25 oktober 2019 - 26 januari 2020

Na jaren van voorbereiding is het dit najaar zover: de tentoonstelling North & South. Zowel in het uiterste noorden als in het uiterste zuiden van Europa blijken nog middeleeuwse kunstwerken van topkwaliteit bewaard gebleven. Een unicum, omdat deze kunst in het midden van Europa de tand des tijds niet doorstaan heeft. Wilt u een rondleiding of inleiding boeken? Kijk onderaan deze pagina bij 'Praktische informatie en prijzen'. Tot en met 30 september krijgt u €10,- vroegboekkorting!
Meer informatie? North & South. Voor bezoek met het Voortgezet Onderwijs kunt u hier terecht voor meer informatie.

Rondleidingen vaste collectie

Rondleiding Topstukken

Bewonder onze topstukken in deze enerverende route langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunstwerken en voorwerpen.

Extra: op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus zijn er om 12.00 uur gratis instaprondleidingen door de vaste collectie met topstukken van het museum. Meer informatie vindt u hier.


Geschiedenis van het christendom

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Maak kennis met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.


Klooster

Een van de meest bijzondere collectiestukken van Museum Catharijneconvent is het klooster zelf. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over het gebouw en het gebruik door de eeuwen heen.


Rondleidingen op maat

Heeft u interesse in een specifiek onderwerp of vragen over een kunstwerk in het museum, of wilt u graag een ander programma samenstellen? We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

Vrienden-arrangement

Speciaal voor Vrienden en donateurs biedt het museum het Vrienden-arrangement aan. Geniet samen met uw dierbaren van een rondleiding door een ervaren gids van het museum. Het arrangement is te boeken voor de vriendenprijs van €25. Dit is inclusief:

- Een bezoek met rondleiding langs de vaste collectie (voor maximaal 15 personen)

- Het vriendenblad Catharijne voor uw gasten

- Optie om voor de speciale prijs van €3,50 per persoon koffie/thee met wat lekkers te reserveren.

Reserveren voor het Vrienden-arrangement

Graag minimaal twee weken van tevoren reserveren via Irso Koekkoek i.koekkoek@catharijneconvent.nl of telefonisch: 030-231 38 35 (o.v.v. uw Vriendenlidmaatschap).

Komt u met 30 personen of meer?

Voor grotere gezelschappen (30 personen of meer) zijn er diverse mogelijkheden, zoals een inleiding of meerdere rondleidingen. Neem voor uw bezoek contact met ons op voor een programma op maat. De kosten zijn € 85,- exclusief entree (maximaal 110 mensen). We horen dit graag minimaal twee weken van tevoren.

Wilt u liever zelf uw groep door het museum leiden? Meld ook dan uw bezoek van tevoren aan.

Wij maken het museumbezoek van uw gezelschap zo compleet mogelijk. Daarom kunt u bij ons terecht om naast het bezoek aan een tentoonstelling of vaste presentatie, gebruik te maken van één van onze zalen en faciliteiten.


Touroperators

Voor touroperators maken wij graag een programma op maat. Wij kunnen in samenspraak ook een Utrecht dagpakket voor u samenstellen.

Praktische informatie en prijzen

U kunt reserveren door contact op te nemen met Irso Koekkoek via rondleidingen@catharijneconvent.nl of 030 231 38 35.

  • De kosten bedragen € 55,- per rondleiding van een uur
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • U kunt een rondleiding reserveren tussen 10.00 en 15.30 uur
  • Reserveer de rondleiding minimaal twee weken van tevoren
  • Bij annulering van rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.

Vermeld bij uw reservering het volgende:

  • Naam en telefoonnummer
  • Gewenste datum en tijdstip
  • Aantal personen

Catering

Voor groepen hebben wij diverse cateringarrangementen. Neem tijdig contact met ons op om uw wensen te bespreken via catering@catharijneconvent.nl.