Gouden Engel

Rondleidingen & groepsbezoek

Laat u door een van onze rondleiders meenemen over de prachtige tentoonstellingen of onze vaste presentatie en kom meer te weten over de kunstschatten binnen de kloostermuren.

Rondleidingen tentoonstellingen

Vanaf 8 maart: rondleidingen De Münster Domschat

Al eeuwenlang worden in de Dom van Münster oogverblindende rijkdommen bewaard. Deze schat heeft oorlogen, rampspoed en beeldenstormers overleefd en verlaat nu voor het eerst in de geschiedenis de schatkamer om in Museum Catharijneconvent te schitteren. Wilt u een rondleiding boeken? Kijk onderaan deze pagina bij 'Praktische informatie en prijzen'.


Vanaf 15 maart: instaprondeidingen De Münster Domschat

Eén vrijdag per maand kunt u deelnemen aan een instaprondleiding over de tentoonstelling De Münster Domschat. De rondleiding kost € 5,- exclusief entree en duurt van 14.00 tot 15.00 uur. De rondleidingen zijn op vrijdag 15 maart, 19 april, 17 mei en 7 juni. Aanmelden via info@catharijneconvent.nl of bellen via 030-231 38 35

Rondleidingen vaste collectie

Rondleiding Topstukken

Bewonder onze topstukken in deze enerverende route langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunstwerken en voorwerpen.

Geschiedenis van het christendom

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Maak kennis met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.


Klooster

Een van de meest bijzondere collectiestukken van Museum Catharijneconvent is het klooster zelf. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over het gebouw en het gebruik door de eeuwen heen.


Rondleidingen op maat

Heeft u interesse in een specifiek onderwerp of vragen over een kunstwerk in het museum, of wilt u graag een ander programma samenstellen? We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

Komt u met 30 personen of meer?

Voor grotere gezelschappen (30 personen of meer) zijn er diverse mogelijkheden, zoals een inleiding of meerdere rondleidingen. Neem voor uw bezoek contact met ons op voor een programma op maat. De kosten zijn € 85,- exclusief entree (maximaal 110 mensen). We horen dit graag minimaal twee weken van tevoren.

Wilt u liever zelf uw groep door het museum leiden? Meld ook dan uw bezoek van tevoren aan.

Touroperators

Voor touroperators maken wij graag een programma op maat. Wij kunnen in samenspraak ook een Utrecht dagpakket voor u samenstellen.

Praktische informatie en prijzen

U kunt reserveren door contact op te nemen met Irso Koekkoek via rondleidingen@catharijneconvent.nl of 030 231 38 35.

  • De kosten bedragen € 55,- per rondleiding van een uur
  • Maximaal 15 personen per rondleiding
  • U kunt een rondleiding reserveren tussen 10.00 en 15.30 uur
  • Reserveer de rondleiding minimaal twee weken van tevoren
  • Bij annulering van rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.

Vermeld bij uw reservering het volgende:

  • Naam en telefoonnummer
  • Gewenste datum en tijdstip
  • Aantal personen

Catering

Voor groepen hebben wij diverse cateringarrangementen. Neem tijdig contact met ons op om uw wensen te bespreken via catering@catharijneconvent.nl.