Maquette Tempelberg - Foto Mike Bink

Rondleidingen & groepsbezoek

Museum Catharijneconvent bezoeken in groepsverband

Ons museum biedt verschillende mogelijkheden voor rondleidingen en groepsbezoek. Als u van plan bent om het museum te bezoeken met een groep, laat ons dit dan altijd vooraf weten. Dat kan door online te reserveren via onderstaande links of door contact op te nemen met de afdeling Groepsbezoek via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Een overzicht van alle opties vindt u hieronder.

Activiteiten bij de tijdelijke tentoonstelling

Bij onze tijdelijke tentoonstellingen worden diverse activiteiten aangeboden, te vinden in onze agenda. Bekijk hieronder alle opties voor rondleidingen en bezoeken in groepsverband.

Rondleidingen: vooraf reserveren, inclusief entreebewijs

Voor alle rondleidingen geldt dat het belangrijk is om minimaal drie weken voorafgaand aan uw bezoek te reserveren. Houd er rekening mee dat iedere deelnemer tevens een geldig entreebewijs voor het museum nodig heeft. Annuleren kan kosteloos tot 7 dagen voor jullie bezoek.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling Groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl of telefonisch via 030 - 2313835.

Rondleidingen tentoonstellingen en vaste collectie

Tijdelijke tentoonstellingen

Vanaf 29 juni is de tentoonstelling Christendom en slavernij te zien. Bezoekers kunnen hierbij een rondleiding volgen met groepen van maximaal 10 personen. Reserveren is binnenkort mogelijk. Een rondleiding boeken kan tot drie weken voor de gewenste datum.


Vaste collectie

Het is ook mogelijk om een rondleiding te boeken door de vaste collectiepresentatie. Hiervoor zijn er verschillende opties, voor vaste thema's en voor rondleidingen op maat. De kosten zijn 55 euro per groep, met een maximum van 10 personen. Wilt u met meer mensen komen? Dan kunt u de groep splitsen in verschillende rondleidingen.


Multizintuiglijke rondleiding vaste collectie

Museum Catharijneconvent biedt rondleidingen aan voor mensen met een visuele beperking. De deelnemers worden door een ervaren museumdocent rondgeleid langs bijzonderen werken in onze vaste collectieopstelling. Het maximaal aantal deelnemers is 8 personen. Deze activiteit is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs.

Aanmelden is noodzakelijk via groepsbezoek@catharijneconvent.nl, minimaal drie weken voor de gewenste datum.

Scholen en studenten

Schoolgroepen

Schoolgroepen zijn van harte welkom in ons museum! Wij bieden verschillende programma's aan voor het primair en voortgezet onderwijs. Kijk voor het aanbod op onderstaande pagina's:

Belangrijk om te weten: zelfstandig groepsbezoek door scholieren is alleen in speciale situaties toegestaan, onder begeleiding van een docent en altijd op afspraak. Neem voor meer informatie hierover contact op met Groepsbezoek via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.


Studenten

Studenten (MBO / HBO / WO) kunnen in groepsverband gratis het museum bezoeken, in een groep vanaf 5 personen. Hieronder vind je informatie over hoe je kunt reserveren. Meld het bezoek sowieso altijd vooraf bij ons aan via Groepsbezoek, ook als er geen rondleiding of inleiding geboekt wordt.

Catering

Voor groepen hebben wij diverse cateringarrangementen. Neem tijdig contact met ons op om uw wensen te bespreken via catering@catharijneconvent.nl