Saint Denis

Rondleidingen & groepsbezoek

Wij ontvangen graag schoolklassen en andere groepen voor het bijwonen van een rondleiding!

Bekijk hieronder de mogelijkheden voor een bezoek met een groep aan ons museum.

Let op: vanwege de huidige maatregelen zijn rondleidingen niet mogelijk.

Rondleidingen Maria Magdalena

Ontmoet de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist.

Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus? Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.

Er worden rondleidingen gegeven voor groepen tot 8 personen. Komt u graag met meer mensen? Het is mogelijk om een groep te splitsen in verschillende rondleidingen. Een rondleiding duurt ongeveer 60 minuten en kost 55 euro exclusief museumentree. Voor een rondleiding heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Voor het reserveren van deze fantastische rondleiding kunt u contact opnemen met Femke Lockefeer of Caroline van Rhijn via groepsbezoek@catharijneconvent.nl of via 030 231 38 35.

Rondleidingen en groepsbezoek

Rondleiding op maat

  • Heeft u interesse in een specifiek onderwerp of vragen over een kunstwerk in het museum, of wilt u graag een ander programma samenstellen? We overleggen graag met u over de mogelijkheden. De kosten zijn 55 euro. Neem contact op met Femke Lockefeer of Caroline van Rhijn via groepsbezoek@catharijneconvent.nl of 030 231 38 35. Bij annulering van rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.
  • Er worden rondleidingen gegeven voor groepen tot 8 personen. Komt u graag met meer mensen? Het is mogelijk om een groep te splitsen in verschillende rondleidingen. Voor een rondleiding heeft u een coronatoegangsbewijs nodig.


Schoolgroepen

  • Schoolgroepen zijn van harte welkom in ons museum!
  • Kijk voor het aanbod primair onderwijs op deze pagina en voor het aanbod voortgezet onderwijs op deze pagina.
  • Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar, zoals Het Huis van Sinterklaas en schoolbezoek zijn uitgezonderd van de verplichting van het coronatoegangsbewijs. Begeleiders vanaf 18 jaar dienen wel een coronatoegangsbewijs te laten zien.


Rondleiding Topstukken

  • Bewonder onze topstukken in deze enerverende route langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunstwerken en voorwerpen.


Rondleiding Geschiedenis van het christendom

  • Bent u ge├»nteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Maak kennis met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.


Rondleiding Klooster

  • Een van de meest bijzondere collectiestukken van Museum Catharijneconvent is het klooster zelf. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over het gebouw en het gebruik door de eeuwen heen.

Catering

Voor groepen hebben wij diverse cateringarrangementen. Neem tijdig contact met ons op om uw wensen te bespreken via catering@catharijneconvent.nl