CC_Campagnebeeld voor website

Lezingen & activiteiten

Hier vindt u het overzicht met onze lezingen en activiteiten. Reserveren is in de meeste gevallen noodzakelijk. Het gaat om fysieke lezingen bij ons in het museum, helaas is het om diverse redenen niet mogelijk om deze later online terug te bekijken. Heel graag tot ziens!

 • Lezing Wat kun je leren van anatomie?

  Donderdag 23 mei om 14.00 uur

  Vanaf 1594 bezat de Leidse universiteit een anatomisch theater. De ontleedkundige demonstraties waren niet alleen bestemd voor medici. Wat moet je je voorstellen bij zo’n openbare anatomische les voor zo’n breed publiek? Blijkbaar ging het niet alleen om de specifiek medische of anatomische kennis. Wat kregen die zeventiende-eeuwse toeschouwers dan nog meer mee? En was die boodschap de hele eeuw hetzelfde? Je hoort het van Tim Huisman, conservator in Museum Boerhaave.

  Lees meer
 • Bijwonen Opnames Scheppingsdrift

  Donderdag 23 mei om 15.30 uur

  Kom naar de opnames van de podcast Scheppingsdrift. Met o.a. cabaretier, liedjesschrijver en wiskundige Jan Beuving. In zijn meest recente voorstelling Restante reflecteerde hij op zijn worsteling met het christelijk geloof dat hij van jongs af aan heeft meegekregen.

  Lees meer
 • Lezing Goddank voor Darwin

  Beschouwing der wonderen Gods, Christiaan en Jan Christiaan Sepp, 1762-1789, Teylers Museum
  Zondag 2 juni om 14.00 uur

  De vloer is voor botanisch filosoof Norbert Peeters! Hij spreekt over Darwins moeizame relatie tot religie. Daarbij laat hij zien hoe Darwins botanische werk, met name zijn studie over orchideeën, meer duidelijkheid schept.

  Lees meer
 • Rondleidingen Instaprondleidingen

  26 mei om 13.30 uur

  Sluit aan bij een instaprondleiding over De schepping van de wetenschap! Een ervaren gids vertelt u alles over de tentoonstelling. Een ideale manier om meer te weten te komen over de fascinerende kunst en objecten. Aanmelden kan bij de kassa op de dag zelf. De laatste instaprondleiding is op zondag 26 mei van 13.30 tot 14.30 uur.

  Lees meer