Maria Magdalena, museum voor schone kunsten

Lezingen & activiteiten

Meld u aan voor een van de interessante lezingen bij Maria Magdalena of Mystiek Moluks. Houd deze pagina in de gaten, want het programma wordt steeds aangevuld.

Voor het bijwonen van een lezing heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Kijk voor meer informatie over het coronatoegangsbewijs op deze website.

 • Lezing Maria Magdalena door de ogen van Herman Pleij

  17 oktober 2021 om 13.45 uur

  (VOL) Welke informatie is er over Maria Magdalena bekend uit de verschillende Vita’s en de Legenda Aurea?

  Lees meer
 • Lezing De mythe van Maria Magdalena

  20 oktober 2021 om 13.45 en 15.00 uur

  Maria Magdalena: getuige van de verrijzenis; apostel der apostelen; Jezus' meest geliefde leerling; bekeerde zondares; de zalver van Bethanië; de vrouw uit wie Jezus zeven demonen dreef; zus van Martha en Lazarus die door Jezus uit het graf werd geroepen.

  Lees meer
 • Talkshow Vrouwen en Framing

  Maria Magdalena, David la Chapelle
  Donderdag 21 oktober 2021

  Op 21 oktober 2021 presenteert TivoliVredenburg een bijzondere talkshow: aan de hand van de belangrijkste frames die door de eeuwen heen op Maria Magdalena zijn geplakt, wordt er deze avond gepraat over de idealen en de anti-idealen waar vrouwen vandaag de dag mee te maken hebben.

  Lees meer
 • Lezing De making of Mystiek Moluks

  22 oktober om 13.45 en om 15.00 uur

  Hoe is de presentatie Mystiek Moluks tot stand gekomen en met welke gevoeligheden kreeg het museum te maken? Conservator Madelon Grant en theoloog en antropoloog Simon Ririhena vertellen u hier graag over.

  Lees meer
 • Lezing Maria Magdalena in middeleeuwse toneelstukken

  middeleeuws boek met Maria Magdalena
  24 oktober 2021 om 13.45 en 15.00 uur

  Maria Magdalena komt voor in een aantal middeleeuwse toneelstukken en liederen: in de mooie rollen van gevallen vrouw (die frivole liedjes zingt voor haar bekering) en daarna als de vrouw die Christus na zijn opstanding ziet.

  Lees meer
 • Lezing Maria Magdalena als feministisch rolmodel

  Maria Magdalena, museum voor schone kunsten
  29 oktober 2021 om 13.45 en 15.00 uur

  Mariecke van den Berg is met ingang van 1 september 2020 benoemd tot bijzonder hoogleraar Feminisme en christendom op de Catharina Halkes leerstoel aan de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiestudies van de Radboud Universiteit

  Lees meer
 • Podcasts Online lezingen

  Altijd te beluisteren

  Luister naar de interessante lezingen en verhalen die afgelopen maanden door het museum zijn opgenomen. Wat denkt u van een podcast over heilig haar? Of over voeding en religie? Geniet vanuit huis van interessante sprekers!

  Lees meer