Mahalia Jackson op Palaver

Lezingen & activiteiten

Vind hier het uitgebreide overzicht met lezingen, activiteiten én concerten voor de komende tijd. De activiteiten worden steeds aangevuld, dus houd onze pagina in de gaten.

 • Bijeenkomst Inputsessie Onderwijs - Denk met ons mee!

  Een schoolklas krijgt uitleg in Feest! Weet wat je viert.
  21 maart 2023 om 14:00

  Op dinsdagmiddag 21 maart organiseren we een inspirerende sessie over onze nieuwe collectiepresentatie voor het onderwijs. Hierin presenteren we het eerste schetsontwerp en gaan we met docenten en andere betrokkenen in gesprek over de plannen.

  Lees meer
 • Concert Shirma Rouse in de Geertekerk

  23 maart 2023 om 20.00 uur

  Richting het einde van de tentoonstelling Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop treedt co-curator en zangeres Shirma Rouse nog 1 keer op. In de Geertekerk waar legende Mahalia Jackson ook ooit op het podium stond.

  Lees meer
 • Lezing Wat de tentoonstelling niet haalde

  25 maart 2023 om 14.00 uur

  In het onderzoek naar de gospeltentoonstelling zijn tal van fragmenten, videos en audiosnippets de revue gepasseerd. Slechts een klein gedeelte haalde de tentoonstelling. Willem Driebergen vertelt u in deze muzikale lezing over de fragmenten die niet de selectie haalden, maar zeker de moeite waard zijn.

  Lees meer
 • Concert New Hammond Sound Project

  26 maart 2023 om 20.15 uur

  Wat is een tentoonstelling over Gospel zonder een live programma? Op 26 maart treedt Hammond organist, innovator en PhD Carlo de Wijs op met zijn New Hammond Sound Project

  Lees meer
 • Lezing Ervaringen met Martin Luther King (Engelstalig)

  6 april 2023 om 14:00

  Harcourt Klinefelter was jarenlang de perssecretaris van Martin Luther King. Hij nam de speeches van dr. King op met zijn bandrecorder om deze te verspreiden bij de radiostations in de regio. In deze lezing gaat Harcourt in op zijn ervaringen met Martin Luther King, en waarom het gedachtegoed nog steeds zo ontzettend relevant en actueel is.

  Lees meer
 • Concert Korenfestival 'Heal our land'

  9 april 2023 om 15.30 uur

  Op eerste Paasdag, 9 april, de een-na-laatste dag van de Gospel tentoonstelling, staat TivoliVredenburg helemaal in het teken van gospelkoren. Maar liefst 9 gospelkoren staan op deze zondag in de grote zaal van de Utrechtse concerttempel! Een unieke kans om je helemaal onder te dompelen in de gospelmuziek.

  Lees meer