Maria Magdalena, museum voor schone kunsten

Lezingen & activiteiten

Meld u aan voor een van de interessante lezingen en concerten bij Maria Magdalena. De tentoonstelling. Houd deze pagina in de gaten want het programma wordt steeds aangevuld.

 • Concertreeks Catharijn Classique 2021

  Elke zondag 11 juli - 12 september

  Voor de 10e maal organiseren de Vrienden van Museum Catharijneconvent de zomerconcertserie: Catharijn Classique, geprogrammeerd door Barend Tobé. De muziek staat in het teken van: Maria Magdalena.

  Lees meer
 • Inleidingen Inleiding op de tentoonstelling

  Maria Magdalena, David la Chapelle
  Diverse data in juli en aug

  Eén van onze bevlogen museumdocenten neemt u tijdens deze verdiepende lezing mee op een rondvlucht door de tentoonstelling Maria Magdalena. U hoort meer over de kunstwerken en de diverse onderwerpen die aan bod komen.

  Lees meer
 • Podcasts Online lezingen

  Altijd te beluisteren

  Luister naar de interessante lezingen en verhalen die afgelopen maanden door het museum zijn opgenomen. Wat denkt u van een podcast over heilig haar? Of over voeding en religie? Geniet vanuit huis van interessante sprekers!

  Lees meer
 • Rondleiding Slow-art rondleidingen Maria Magdalena

  Maria Magdalena, the Phoebus Foundation
  Elke woensdag in juli en aug van 11.00-12.00 (vol)

  Echt goed naar een kunstwerk kijken, levert verrassende inzichten op. tijdens deze ‘slow-art-sesie’ gaat u samen met een museumdocent letterlijk stilstaan bij een aantal topstukken uit de tentoonstelling. Een onvergetelijke ervaring!

  Lees meer
 • Lezing Hoe kwamen alle Maria Magdalena's naar Utrecht?

  Donderdag 22 juli om 13.45 en om 15.00 uur

  Tentoonstellingen worden samengesteld met kunstwerken uit de eigen collectie van het museum en uit collecties van andere musea, archieven, kunstenaars en kerken. Lezing in het museum door Dieuwke Becker.

  Lees meer
 • Concert Duo de Thuiskomst

  Zondag 25 juli om 15.00 en om 16.00 uur

  Vandaag: Duo de Thuiskomst met Quirine van Hoek en Ellen Zijm met een wel heel bijzondere instrumentencombinatie: viool en accordeon!

  Lees meer
 • Lezing Eigentijdse Maria Magdalena's

  Maria Magdalena, David la Chapelle
  Zaterdag 31 juli om 13.45 en om 15.00 uur (vol)

  Door de geschiedenis heen is Maria Magdalena een grote inspiratiebron voor kunstenaars gebleken. Ook nu. Lezing in het museum door conservator Lieke Wijnia.

  Lees meer
 • Concert Albéniz Trio

  Zondag 1 aug om 15.00 en om 16.00 uur

  Op deze eerste augustus kunt u luisteren naar een prachtig trio, genaamd Albéniz Trio! Javier Rameix zit achter de piano, Luis Maria Suarez speelt viool en Paula Brizuela de cello. Dit trio brengt de liefde tussen Felix Mendelssohn en Fanny Mendelssohn op een indrukwekkende wijze tot uiting.

  Lees meer
 • Concert Katharine Dain & Sam Armstrong

  Zondag 8 aug om 15.00 en om 16.00 uur

  Geniet van het prachtige tweespel van Katharine Dai, die de zang voor haar rekening neemt en Sam Armstrong op de piano. Zij zullen een mix van liederen te gehoren brengen over Maria Magdalena en een set van Lili Boulanger, een geweldige componist die haar erkenning honderd jaar na dato eindelijk krijgt.

  Lees meer
 • Lezing Maria Magdalena in de kunst

  Maria Magdalena, the Phoebus Foundation
  Vrijdag 13 aug om 13.45 en om 15.00 uur (vol)

  In deze lezing neemt kunsthistorica en docente kunst- en cultuurgeschiedenis Karin Haanappel u mee in de schitterende wereld van de kunstgeschiedenis. Lezing in het museum.

  Lees meer
 • Concert Trigon Ensemble

  Zondag 15 aug om 15.00 en om 16.00 uur

  Op deze zondag kunt u luisteren naar de winnaar van de International Young Artists Presentation te Antwerpen (1998): Trigon Ensemble met Margot Kalse (alt/mezzo), Esther Kronenburg (sopraan) en Maria van Oosterhout (sopraan). Trigon Ensemble bestudeert oude middeleeuwse muziek en wil deze dichtbij de luisteraar van nu brengen.

  Lees meer
 • Concert Segura Peralta, Lette Vos, Euwe en Sybolt de Jong

  Zondag 22 aug om 15.00 en om 16.00 uur

  Vandaag kunt u genieten van een prachtige samenwerking tussen Tobias Segura Peralta (countertenor), Lette Vos (sopraan) en de gebr. Euwe en Sybolt de Jong op de kofferorgels. Centraal staat het werk van Giovanni Battista Pergolesi (1710-1736), Het Stabatmater. Veel componisten hebben grote bewondering voor dit werk en maakten bewerkingen van dit beroemde stuk!

  Lees meer
 • Concert Teun Wisse en Teun Braken met Carola Fahrion en Garance boizot

  Zondag 29 aug om 15.00 en om 16.00 uur

  Op zondag 29 augustus kunt u luisteren naar een schitterende instrumentale dans van Teun Wisse (blokfluit), Teun Braken (orgel) en Garance boizot (cello). Daarbij passend, de prachtige stem van Carola Fahrion.

  Lees meer
 • Concert Voci d’ Altrove

  Zondag 5 sept om 15.00 en om 16.00 uur

  Voci d’ Altrove laat u graag kennismaken met eeuwenoude Franse en Italiaanse muziek. Dit ensemble bestaat uit Ada Pérez (traverso), Tim Veldman (orgel), Emile ter Schegget (blokfluit), Anastasia Terranova (sopraan), Elianne Ardts (barokcello) en Kirsti Apajalahti (barokviool).

  Lees meer
 • Concert Rosalía Gómez Lasheras

  Zondag 12 sept om 15.00 en om 16.00 uur

  Het laatste concert in deze reeks, maar niet de minste! Vandaag kunt u luisteren naar het adembenemende pianospel van Rosalía Gómez Lasheras. In haar werk staan sterke vrouwen uit de nieuwe en nieuwste periode centraal.

  Lees meer