BankGiro Loterij

VriendenLoterij

De VriendenLoterij is de loterij voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor wat u raakt. In 2021 werd de BankGiro Loterij met de VriendenLoterij samengevoegd, wat ervoor zorgde dat de nieuwe VriendenLoterij over 2020 bijna € 125 miljoen aan goede doelen kon schenken.

Museum Catharijneconvent ontvangt ook een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij. Dit helpt ons bij het organiseren van tentoonstellingen en de realisatie van bijzondere projecten. Wilt u ook kans maken op prachtige prijzen en tegelijkertijd goede doelen steunen. Speel dan mee voor het museum!

Van de BankgiroLoterij (nu VriendenLoterij) ontvingen we in 2021 een bedrag van maar liefst € 455.345,! Op de foto ziet u onze directeur Marieke van Schijndel, stralend met de te ontvangen cheque.

We danken de BankGiro Loterij en haar deelnemers heel hartelijk voor dit fantastische bedrag. Daar gaan we prachtige tentoonstellingen mee maken! Met om te beginnen de tentoonstelling 'Maria Magdalena', die opent op 25 juni aanstaande. Wat hebben we daar enorm veel zin in!.

Het Grootste Museum van Nederland

In 2016 ontving Museum Catharijneconvent een cheque van €925.000. Een schitterend bedrag! We kregen geld voor de ontwikkeling van 'Het Grootste Museum van Nederland', een omvangrijk project waarbij de mooste kerken en synagogen van Nederland en de daarbij horende topkunst opengesteld werden.

Een tweede gift van de VriendenLoterij in 2022 maakt het mogelijk om het Grootste Museum van Nederland uit te breiden en het aanbod van religieus erfgoed te verbreden. Met deze tweede cheque van 660.000 euro zullen gebedshuizen uit diverse tradities en tijden worden toegevoegd, zoals een moskee, een tempel, een betonkerk en een migrantenkerk.

De VriendenLoterij is hoofdpartner van het project. Op vertoon van de VriendenLoterij VIP-kaart mag je daarom gratis gebruik maken van de audiotour op alle locaties van het Grootste Museum van Nederland.

Door heel het land

De BankGiro Loterij zorgt ervoor dat molens, musea en monumenten bewaard blijven. Zo maakte de BankGiro Loterij de renovaties van Het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Deelnemers van de BankGiro Loterij zijn verspreid over heel Nederland. De loterij vindt het belangrijk dat de culturele instellingen die een bijdrage ontvangen door het hele land te vinden zijn. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten als Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo.