BankGiro Loterij

BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij is dé cultuurloterij van Nederland. Minimaal 40 procent van de opbrengst schenkt de loterij aan cultuur in Nederland. De opbrengst die de BankGiro Loterij dankzij haar deelnemers ontvangt is bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek. De BankGiro Loterij is de oudste goededoelenloterij van Nederland. Ongeveer 700.000 Nederlanders spelen mee.

Van de BankGiro Loterij ontvingen we in 2021 een bedrag van maar liefst € 455.345,! Op de foto ziet u onze directeur Marieke van Schijndel, stralend met de te ontvangen cheque.

We danken de BankGiro Loterij en haar deelnemers heel hartelijk voor dit fantastische bedrag. Daar gaan we prachtige tentoonstellingen mee maken! Met om te beginnen de tentoonstelling 'Maria Magdalena', die opent op 25 juni aanstaande. Wat hebben we daar enorm veel zin in!.

Het Grootste Museum van Nederland

In 2016 ontving Museum Catharijneconvent een cheque van 925.000 euro. Een schitterend bedrag! We kregen geld voor de ontwikkeling van 'Het Grootste Museum van Nederland', een omvangrijk project waarbij de mooste kerken van Nederland en de daarbij horende topkunst opgensteld werden.

Door heel het land

De BankGiro Loterij zorgt ervoor dat molens, musea en monumenten bewaard blijven. Zo maakte de BankGiro Loterij de renovaties van Het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Deelnemers van de BankGiro Loterij zijn verspreid over heel Nederland. De loterij vindt het belangrijk dat de culturele instellingen die een bijdrage ontvangen door het hele land te vinden zijn. Deelnemers van de BankGiro Loterij steunen ook publieksfavorieten als Beeld en Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo.