Sint Maarten in Feest tentoonstelling - Foto Thijs Wolzak

Voorwaarden Feestjaarkaart

Met de Feestjaarkaart kan jullie school met alle klassen een jaar lang naar al onze PO-programma’s! Als school betaal je eenmalig €100,- voor aanschaf van de kaart. Begeleiding door museumdocenten en busvervoer naar het museum zijn inbegrepen.

De Feestjaarkaart kan online worden aangevraagd door basisscholen binnen een straal van 35 km van ons museum. Dankzij fondsen en subsidies kost de Feestjaarkaart slechts €100,- voor de hele school. De reële kosten voor een schoolbezoek inclusief entree, museumdocenten en busvervoer bedragen €500,-.

Aanvragen en eenvoudig boeken via het online reserveringssysteem

Via onze website kun je het hele onderwijsaanbod bekijken en eenvoudig boeken. Je maakt hiervoor een account (liefst met algemene mailadres van de school) aan in het online reserveringssysteem. Je kunt dan de Feestjaarkaart voor jouw school aanschaffen en daarmee reserveren voor de museumles(sen) naar keuze (het kan maximaal twee dagen duren voordat de kaart actief is).

Bewaar de inloggegevens goed! Zo kunnen collega’s van jouw school eveneens gebruik maken van het account om programma’s te boeken.

Een jaar lang met alle klassen naar Museum Catharijneconvent voor maar 100 euro!

Praktische informatie over het boeken van onderwijsprogramma’s

  • Je vraagt de Feestjaarkaart aan via het online systeem. Vanaf dat moment is de kaart een jaar lang geldig.
  • Alle museumlessen kunnen worden gereserveerd in het online systeem. Hier is direct te zien op welke momenten er onderwijsprogramma’s te boeken zijn.
  • De aanvangstijd van een museumles ligt tussen 10:00 en 13:00. Het museumbezoek duurt 75 minuten, inclusief de ontvangst (ophangen van jassen/tassen) en afscheid. Mochten jullie te laat arriveren, dan kan het zijn dat het museumbezoek iets wordt ingekort i.v.m. aansluitende reserveringen en beschikbaarheid van museumdocenten.
  • Wij vragen bij jullie bezoek om te zorgen voor vier begeleiders per klas.
  • Bij het plannen van meerdere groepen van dezelfde school vragen wij om één contactpersoon op te geven.


Het bezoek voorbereiden

Via onze website www.weetwatjeviert.nl kun je informatie vinden over alle belangrijke feestdagen die terugkomen in de museumlessen. Je vindt hier ook allerlei materiaal om te gebruiken als voorbereiding in de klas, net als de Feestdagenquiz om alvast jullie kennis te testen!

Zijn jullie toch verhinderd?

Wat te doen als jullie toch niet kunnen komen?

Mocht het museumbezoek op de dag zelf niet door kunnen gaan, dan informeert de aanvrager z.s.m. de afdeling Groepsbezoek, de kassa of het secretariaat, via 030- 2313835. Als er busvervoer geregeld is voor jullie bezoek, neem dan zelf ook contact op met de busmaatschappij (030-7820682)


Annuleringsvoorwaarden schoolbezoek met Feestjaarkaart

Annulering tot 7 werkdagen voorafgaand aan het museumbezoek is kosteloos. Mochten we de annulering korter dan 7 werkdagen voorafgaand aan het geplande museumbezoek ontvangen, of als de klas niet komt opdagen, dan zijn we helaas genoodzaakt om kosten in rekening te brengen.