Feest! Weet wat je viert

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen!

In het museum kun je heel veel schilderijen zien. Daarop staan allemaal verschillende mensen. Mensen met een lief gezicht, met een boos gezicht, met een serieus gezicht… Misschien steekt eentje wel zijn tong uit, zie je iemand knipogen of trekt er iemand aan zijn oren! Kun jij het gezicht van het schilderij nadoen in de spiegel? Probeer maar eens nog liever, nog bozer, of nog serieuzer te kijken! Zo kun je al jouw ikken leren kennen. Welke is jouw favoriet?

Dit programma voor groep 1/2 is onderdeel van de leerlijn Wie ben ik?.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen.

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 1 en 2
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: via ons online boekingssysteem (zie knop hieronder)

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt jullie school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.