Opdracht bij programma op Feest - 2024 (Lilian van Rooij)

Elke dag feest!

Speurneuzen gezocht! In deze interactieve museumles gaan leerlingen uit groep 5 & 6 op zoek naar feestdagen op de kunstwerken in onze collectie en leren ze over de achtergrond daarvan. Spannend én leerzaam!

Wist je dat er op alle dagen van het jaar wel iets te vieren is? Kom al die verschillende feestdagen ontdekken met de feestquiz in het museum! Als echte feestspeurneuzen gaan jullie in het museum op zoek naar kunstwerken waarin feesten te zien zijn. Gebruik de aanwijzingen om ze allemaal te vinden. Kun jij ook nog ontdekken waarom die feesten worden gevierd?

Dit programma voor groep 5/6 is onderdeel van de leerlijn Feest! Weet wat je viert.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Feest! Weet wat je viert. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Super leuk en leerzaam! De kinderen vonden zowel de verhalen als het museum met alle spullen heel interessant. Bijzonder hoeveel feesten er wel niet zijn van verschillende geloven en landen!

Begeleider Gooische Montessorischool over het programma

Praktische informatie

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school een jaar lang naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs.

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 5 en 6
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: kies zelf een datum via ons online systeem (zie knop hieronder)

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: graag drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Let op: in de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.