Leerling bij Feest snackmuur 2024 - Lilian van Rooij

Feest op je bord

Een museumles om van te smullen! In dit programma gaan leerlingen uit groep 7 & 8 op zoek naar feestdagen op de kunstwerken in onze collectie en leren ze welke eettradities hierbij horen.

Bij een speciale dag hoort ook speciaal eten. Zoetigheid, lekkere drankjes, feestelijk brood of bijzondere hartige hapjes. En eet je dat dan met je handen, met stokjes, of mes en vork…? Ga op speurtocht naar eten en drinken op de kunstwerken in het museum. Waarom worden nou juist die dingen gegeten en gedronken? Ontdek welke eetgewoontes bij welke religies en feestdagen horen. Een museumles om je tanden in te zetten!

Dit programma voor groep 7/8 is onderdeel van de leerlijn Feest! Weet wat je viert.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Feest! Weet wat je viert. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Wat een leuk museumbezoek. Een uur is eigenlijk te kort. De kinderen hebben genoten. Leuk dat er doe-opdrachten in de museumles waren.

Docent van basisschool in Huizen

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 7 en 8
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: boek zelf een datum via ons online systeem (zie knop hieronder)

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt jullie school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Let op: in de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.