Leerlingen bezoeken Feest in MCC

Op visite in een kunstwerk

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Ga op zoek naar alle kanten van jezelf in het museum en ontdek hoe kunst daarbij kan helpen!

Drink je een kopje thee mee? Of chá, tea, tee, shay, te, teh, choy, herbata, laathpaatrai, tsai, ciyā, tiyi … ? Over de hele wereld drinken mensen thee, al noemen ze het soms anders. De manier waarop mensen thee drinken kan ook heel verschillend zijn. Ben je nieuwsgierig hoe dat zit? Kom in het museum gluren bij de mensen die in de kunstwerken wonen en drink lekker een kopje met ze mee. Gewoon bij ze thuis, met een bijzondere ceremonie, of zelfs samen met belangrijke koningen … Zie jij hoe de manier van thee drinken verschilt? Ontdek waarom dat zo is!

Dit programma voor groep 3/4 is onderdeel van de leerlijn Wie ben ik?.

Meer over het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Wie ben ik?. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Leerlingen gaan in het museum op zoek naar verschillende kanten van zichzelf, aan de hand van bijzondere kunstwerken.

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 3 en 4
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: via ons online boekingssysteem

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt jullie school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.