Leerling fotografeert kunst in schatkamer - Foto Lilian van Rooij

Onbetaalbaar? - Over de waarde van kunst

‘Wat kost dat dan?’ of ‘Wat is dit dan waard?’. Vragen die heel regelmatig terugkomen als scholieren het museum bezoeken. In dit programma gebruiken we die vragen en de persoonlijke fascinatie als startpunt om de ideeën van leerlingen over de waarde van kunst te verbreden. Samen kijken we voorbij de economische waarde en ontdekken leerlingen de artistieke, sociale en persoonlijke waarde van kunst.

Vanuit de nieuwsgierigheid van de leerlingen gebruiken we hun vragen ook om de rol en betekenis van musea inzichtelijk te maken. Waarom verzamelt het museum deze objecten eigenlijk? En waarom vinden we het belangrijk om die met het publiek te delen? Een waardevolle en prikkelende museumles die veel ruimte biedt voor de eigen inbreng van scholieren.

Praktische informatie

  • Duur: 60 minuten excl. ontvangst en afscheid (totaal max. 90 min.)
  • Doelgroep: vmbo 3/4
  • Groepsgrootte: maximaal 15 leerlingen per begeleider, boeken voor meerdere groepen is uiteraard mogelijk
  • Kosten: € 55 per 15 leerlingen
  • Aansluiting bij curriculum: CKV, Geschiedenis, Godsdienst/Levensbeschouwing, Kunst en cultuur
  • Reserveren: via ons online boekingssysteem (zie knop hieronder)

Aanvullende informatie en contact

Bekijk voor alle informatie over het museumbezoek met de klas deze pagina. Heb je specifieke vragen of hulp nodig bij het reserveren van de programma's? Neem dan contact op met de afdeling Groepsbezoek via: onderwijs@catharijneconvent.nl of bel via 030-2313835.