Saint Denis

Rondleidingen & groepsbezoek

Rondleidingen en groepsbezoek

Let op: het kan zijn dat u momenteel problemen ervaart bij het reserveren via ons online boekingsysteem. Mocht het niet lukken om een reservering te maken, mail dan naar groepsbezoek@catharijneconvent.nl, zodat we u verder kunnen helpen.


Bij de tentoonstelling Gospel worden geen rondleidingen gegeven. Wél zijn er activiteiten rondom de tentoonstelling bij te wonen, te vinden in onze agenda of kunt u een rondleiding boeken door de vaste collectiepresentatie.

Rondleiding op maat

  • Heeft u interesse in een specifiek onderwerp of vragen over een kunstwerk in het museum, of wilt u graag een ander programma samenstellen? Reserveer via deze link. Indien nodig neemt de afdeling Groepsbezoek contact met u op. De kosten van een rondleiding zijn 55 euro. Bij annulering van rondleidingen binnen twee werkdagen voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.
  • Er worden rondleidingen gegeven voor groepen tot 15 personen. Komt u graag met meer mensen? Het is mogelijk om een groep te splitsen in verschillende rondleidingen.


Rondleiding Topstukken

  • Bewonder onze topstukken in deze enerverende route langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunstwerken en voorwerpen. Reserveer via deze link.


Rondleiding Geschiedenis van het christendom

  • Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Maak kennis met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten. Reserveer via deze link.


Rondleiding Klooster

  • Een van de meest bijzondere collectiestukken van Museum Catharijneconvent is het klooster zelf. Tijdens deze rondleiding komt u meer te weten over het gebouw en het gebruik door de eeuwen heen. Reserveer via deze link.


Inleiding op de tentoonstelling

Naast een rondleiding kunt u ook een inleiding op de tentoonstelling boeken. Dit is een introductielezing van 45 minuten door een museumdocent (een kunsthistoricus of historicus) in het auditorium van het museum. De kosten zijn 55 euro. Een inleiding is mogelijk voor een groep tot 100 personen. Reserveer via deze link.


Schoolgroepen

  • Schoolgroepen zijn van harte welkom in ons museum!
  • Kijk voor het aanbod primair onderwijs op deze pagina en voor het aanbod voortgezet onderwijs op deze pagina.


Studenten
Studenten (MBO / HBO / WO) kunnen in groepsverband gratis het museum bezoeken, in een groep vanaf 5 personen. Reserveren voor zo'n bezoek kan via onderstaande links.

Bij de huidige tentoonstelling Gospel is bezoek door studenten mogelijk, maar worden geen rondleidingen aangeboden.

Catering

Voor groepen hebben wij diverse cateringarrangementen. Neem tijdig contact met ons op om uw wensen te bespreken via catering@catharijneconvent.nl