Kerstival

Nog één nachtje slapen (vernieuwd!)

In dit programma ontdekken kleuters wat er allemaal nodig is voor een feestje. Samen met Catie de papegaai bereiden ze een feestdag voor en leren spelenderwijs verschillende feesten kennen.

Er staat een belangrijke feestdag voor de deur. Oeps… Catie de Papegaai was het bijna vergeten! Ze wil het graag vieren, maar weet niet zo goed hoe. Wat heb je eigenlijk nodig voor een feestje? Lekker eten, muziek, slingers…? Ga mee op zoek naar de feestingrediënten in onze kunstwerken en help Catie er een echt feestje van te maken! In dit programma vieren we samen een feestdag die op het moment van jullie bezoek actueel is.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Feest! Weet wat je viert. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Praktische informatie

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school een jaar lang naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs.

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 1 en 2
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten)
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: via onderstaande button, minimaal drie weken voor de gewenste datum.

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen! Ook hiervoor geldt: drie weken van tevoren reserveren.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Let op: in de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.