Kerstival

Nog één nachtje slapen

De nacht voor je verjaardag is altijd reuzespannend: wat gaat er morgen allemaal gebeuren? De leerlingen van groep 1/2 onderzoeken welke feesten er nog meer zijn en hoe die worden gevierd.

Wat heb je nodig als je een feestje gaat vieren? Lekker eten, muziek en slingers? In het kleuterprogramma Nog één nachtje slapen vraagt Catie de Papegaai de kleuters om hulp bij het voorbereiden van het feest dat hij morgen geeft. Aan de hand van een boodschappenlijstje gaan de kleuters in groepjes op zaal op zoek naar deze benodigdheden. Op een speelse manier ontdekken ze gaande weg, aan de hand van de museumobjecten en de bijbehorende opdrachten, wat voor verschillende feesten er gevierd worden.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs.

  • Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten.
  • Het museumbezoek duurt 75 minuten.
  • Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Voorbereiding in de klas

Bereid de klas voor op het museumbezoek met deze voorbereidende les.

Meer informatie

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.

Heeft u nog vragen? Neem contact op via onderwijs@catharijneconvent.nl

In de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.