Kerstival

Nog één nachtje slapen!

Tijd om feest te vieren! Maar hoe kun je dat nou het beste doen? In dit programma ontdekken kleuters wat er allemaal nodig is voor een feestje. Ze helpen Catie de papegaai om een feestdag voor te bereiden en leren spelenderwijs verschillende feesten kennen.

Er staat een belangrijke feestdag voor de deur - net nu Catie de Papegaai ziek is geworden! Ze wil het toch heel graag vieren, maar kan dat niet zonder jullie hulp. Wat heb je eigenlijk nodig voor een feestje? Lekker eten, muziek, slingers…? Ga mee op zoek naar de feestingrediënten in onze kunstwerken en help Catie er een echt feestje van te maken!

In dit programma vieren we samen een feestdag die op het moment van jullie bezoek actueel is.

Inhoud van het programma

Dit programma maakt deel uit van de themalijn Feest! Weet wat je viert. Voor ieder niveau is er een museumles te boeken binnen deze leerlijn. Kom feest vieren in het museum en leer alles over de vele bijzondere feestdagen die overal worden gevierd!

Wat een leuk museumbezoek! Een uur was eigenlijk te kort. Want welk kind houdt er nou niet van een feestje?

Leerkracht groep 2, Huizen

Praktische informatie

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school een jaar lang naar alle lesprogramma's voor het primair onderwijs. Inclusief gratis busvervoer.

  • Duur: 60 minuten (excl. ontvangst en afscheid)
  • Doelgroep: groep 1 en 2
  • Kosten: te boeken met de Feestjaarkaart, eenmalig €100,- voor de hele school (incl. twee museumdocenten). Lees meer over de voorwaarden van de kaart.
  • Aansluiting bij curriculum: Kunstzinnige oriëntatie, Oriëntatie op jezelf en de wereld
  • Reserveren: via ons online boekingssysteem (zie knop hieronder)

Meer informatie en lesmateriaal

Ligt jullie school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer (gratis) voor je regelen! Hiervoor geldt: minimaal drie weken van tevoren reserveren.

Specifieke wensen en vragen

Wil je het programma laten aansluiten bij een bepaald thema of project? We bekijken graag wat er mogelijk is.

Heb je nog andere vragen? Neem dan contact op via: groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Let op: in de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.