Anti Drone Tenten

Voortgezet onderwijs

Met de klas naar Museum Catharijneconvent & online lesmateriaal

Museum Catharijneconvent heeft een prachtige kunstcollectie die breed ingezet kan worden voor verschillende lessen. De collectie daagt scholieren uit om verder na te denken over interessante, maar soms ook moeilijke onderwerpen over burgerschap, religie, geschiedenis en kunstbeschouwing. Dit helpt scholieren zichzelf, de ander en de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Museumlessen en online lesmateriaal
Museum Catharijneconvent biedt verschillende lesprogramma's in het museum aan. Onze museumdocenten ontvangen u en uw klas graag voor een leerzame en actieve rondleiding. Ook kunt u gebruik maken van ons online lesmateriaal en/of live online museumlessen.

Heeft u nog vragen? Kijk dan even op de pagina 'Praktische informatie' of neem contact op met onze coördinatoren groepsbezoek Femke en Caroline

Wij hopen u en uw leerlingen snel te zien in Museum Catharijneconvent!

 • Reformatie

  HAVO, VWO - Dilemma’s uit het verleden zijn ook dilemma’s van nu. Wat zou jij doen als …? In deze interactieve museumles krijgen jullie zowel hedendaagse als historische dilemma’s voorgelegd.

  Lees meer
 • Cultuur van de kerk

  HAVO, VWO - Welke invloed had het christelijk geloof op kunst in de middeleeuwen? In deze interactieve museumles duiken jullie in de middeleeuwse kunst en cultuur van de Nederlanden.

  Lees meer
 • Expeditie middeleeuwen

  HAVO, VWO - In deze interactieve museumles gaan jullie op expeditie naar middeleeuws Utrecht, de gilden, de kunst en cultuur en de invloed van het geloof en de kerk op het dagelijks leven van de burgers.

  Lees meer
 • Klooster

  Foto van de binnenplaats van het klooster van Museum Catharijneconvent

  HAVO, VWO - In deze interactieve museumles verkennen jullie het kloostergebouw. Hoe is dit bijzondere gebouw door de eeuwen heen gebruikt? En wat waren de functies van deze plek, vroeger en nu?

  Lees meer
 • Identiteit

  VMBO (alle lw), HAVO, VWO - Wie ben ik en hoe zien anderen mij? Om deze vraag draait het tijdens dit museumbezoek dat in het teken staat van burgerschap. Leerlingen gaan aan de slag met identiteit, imago en respect voor elkaar.

  Lees meer
 • Kunstbeschouwing

  Afbeelding van een scultuur van de Meester van de Utrechtse stenenen vrouwenkop

  VMBO (alle lw), HAVO, VWO - Wat is er allemaal te zien wanneer je eens op een andere manier naar kunst kijkt? Door goed te kijken en beeldaspecten te analyseren gaan jullie op zoek naar symbolische betekenissen in kunstwerken.

  Lees meer
 • Praktische informatie

  Praktische informatie, tips en huisregels

  Lees meer
 • Online lesmateriaal

  Sfeerbeeld met sculptuur van de Meester van de Utrechtse Stenen Vrouwenkop

  Lesmateriaal voor thuis of op school

  Lees meer