Leerlingen bovenbouw in Refter - Foto Lilian van Rooij

Praktische informatie

Op deze pagina vind je praktische informatie, tips en huisregels met betrekking tot groepsboekingen voor het voortgezet onderwijs.

Nieuwsbrief Voortgezet onderwijs

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en speciale programma's? Schrijf je dan in voor de VO nieuwsbrief die ca. vier keer per jaar wordt verstuurd via deze link.

Reserveer eenvoudig online

Al onze programma's voor het voorgezet onderwijs zijn te reserveren met het online boekingsysteem via deze link. Als je nog niet eerder hebt geboekt, maak je een nieuw account aan waarmee je vervolgens eenvoudig kunt reserveren voor alle onderwijsprogramma's. Bekijk alle vmbo programma's op deze pagina.

Belangrijk om te weten is dat je boeking pas definitief is op het moment dat je een reservering in je mail hebt ontvangen. Houd dit dus goed in de gaten bij het reserveren van een museumles!

Kosten groepsbezoek met de klas

In ons museum krijgen leerlingen tot 18 jaar gratis toegang! De prijs van een museumles onder begeleiding van een professionele museumdocent bedraagt € 55,- per groep van 15 leerlingen, waarbij de toegang voor leerlingen en docenten evenals de kosten voor de museumdocenten zijn inbegrepen.

Het museum op eigen gelegenheid bezoeken? Laat het ons weten
Belangrijk om te weten: zelfstandig groepsbezoek door scholieren is alleen in speciale situaties toegestaan, alleen op afspraak. Willen jullie toch zelf langskomen? Dan kan dit in overleg in groepjes van 5 leerlingen, altijd onder begeleiding van een docent / volwassene.

Neem voor meer informatie hierover contact op met Groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl. Informeer ons altijd vooraf over jullie komst.

Gratis voorbereidend bezoek docent

Vooraf bekijken of Museum Catharijneconvent iets is voor jouw groep of je zelf alvast voorbereiden? Print deze bon en lever hem ingevuld in bij de kassa van het museum. Je ontvangt dan een gratis entreebewijs.

Tips bij jullie museumbezoek

Om een bezoek aan het museum prettig te laten verlopen geven we graag een aantal tips mee. We vinden het fijn als je leerlingen en begeleiders voorafgaand aan jullie bezoek op de hoogte brengt van deze informatie.

Extra lesmateriaal

Via onze website bieden we extra lesmateriaal aan bij de museumprogramma's.

Voor meer informatie over lespakketten, programma's of infobladen kun je contact opnemen met de afdeling Educatie via onderwijs@catharijneconvent.nl, of bel via: 030 231 38 35.

Voordelig vervoer naar het museum

Komen jullie met de trein naar Utrecht? NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van CJP.