Scholieren onderbouw VO in de schatkamer - Foto: Lilian van Rooij

Het geheim van het klooster - Vanaf september!

Ga op ontdekkingstocht door het museum! Wat gebeurde er in de middeleeuwen? Wat is daarvan bewaard gebleven en waar zie je dat terug? In teams ga je aan de slag met raadsels, puzzels en opdrachten. Door zoveel mogelijk goede antwoorden te verzamelen verdienen jullie aanwijzingen die je steeds dichter bij de oplossing brengen. Vinden jullie de weg door het eeuwenoude klooster? En wie lost het raadsel als eerste op?

Al speurend en puzzelend krijgen leerlingen meer inzicht in de betekenis van de middeleeuwse voorwerpen en bijbehorende verhalen. Dit spel is een vrije, speelse kennismaking met, of afsluiting van, de (geschiedenis)onderwerpen in de tijdvakken 3, 4 en 5.

Praktische informatie

Dit programma wordt vanaf september 2024 aangeboden. De informatie wordt in de zomer aangevuld.

  • Duur: 60 minuten excl. ontvangst en afscheid (in totaal max. 90 min.)
  • Doelgroep: vmbo 1/2
  • Groepsgrootte: maximaal 30 leerlingen per boeking, boeken voor meerdere groepen is in overleg mogelijk
  • Kosten: € 55 per 15 leerlingen
  • Aansluiting bij curriculum: CKV, Geschiedenis, Godsdienst/Levensbeschouwing, Kunst en cultuur
  • Reserveren: mail ons via onderwijs@catharijneconvent.nl om een moment te plannen. Vanaf augustus te boeken via ons online systeem.

Aanvullende informatie en contact

Bekijk voor alle informatie over het museumbezoek met de klas deze pagina. Heb je specifieke vragen of hulp nodig bij het reserveren van de programma's? Neem dan contact op met de afdeling Groepsbezoek via: onderwijs@catharijneconvent.nl of bel via 030-2313835.