Charlotte Dematons. Zin in kerst 2020 uitsnede stalbezoekers

Het grote Utrechtse kerstspektakel

Kom ook kerst vieren!

Kom tijdens de kerstperiode samen naar Museum Catharijneconvent! Laat je raken, verwonder en vergaap je samen aan de grootste mooiste, spectaculairste, theatraalste, bijzonderste kerststal.

Kom met z’n allen kerst vieren in Museum Catharijneconvent! Iedereen is welkom om samen kerst te beleven en om te komen kijken naar de mooiste en grootste Napolitaanse kerststal buiten Italië die staat te stralen in Utrecht. Absoluut het ultieme ‘kerstgevoel’!

Wanneer
17 dec 2022 - 8 jan 2023
Waar
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht

Ontmoet de figuren uit de Napolitaanse kerststal!

Kerststal XL

Wij zijn dol op kerst! Al bijna honderd jaar laten we vol trots onze Napolitaanse kerststal zien. Het bekijken is voor jong en oud een unieke ervaring. Vorig jaar konden we gigantisch veel extra figuren aankopen. Wat een droom! Hiermee kunnen we een opstelling maken die nog nooit eerder te zien was in Nederland.

Vanaf 17 december is het zover: de start van deze nieuwe Utrechtse kersttraditie. Alle honderden eeuwenoude Italiaanse figuren komen samen in een nieuw spectaculair decor met -tromgeroffel- echte Utrechtse eye-catchers. Wat te denken van de Domtoren, de grachten, de Winkel van Sinkel en de Utrechtse Bloemenmarkt! De eenentwintigste eeuw hand in hand met de 18e-eeuw. Een feest van herkenning!

Kom je meegenieten?

18e-eeuws Utrecht als inspiratiebron en decor

Utrecht in een Italiaanse kerststal? Ja, je leest het goed! Het decor van de kerststal gaat bestaan uit typisch Utrechtse locaties. De decorbouwers van De Posterij zijn momenteel druk aan het bouwen, in samenwerking met ons Italiaanse team. Daar gaat natuurlijk een flink onderzoek aan vooraf. Grote inspiratiebron zijn schilderijen van Utrecht in de 18e eeuw. Zo weten we namelijk hoe Utrecht er in die tijd uitzag!. Want het moet natuurlijk wel zo echt mogelijk lijken!

En hoe zit het met die honderden figuren die straks een plaats krijgen in die mega kerststal? Die krijgen op dit moment waar nodig een flinke opknapbeurt. Alles om straks te 'shinen' als nooit tevoren. Dit maakt de Napolitaanse kerststal tot een spannende, levende traditie die altijd in ontwikkeling is. Veelbelovend nietwaar?

Ook zo benieuwd naar het eindresultaat? We houden je via social media op de hoogte! Dus volg ons op instagram of facebook!

Tijden en tickets

Tickets
Geloof het of niet.... dit kerstspektakel is GEHEEL GRATIS te bezoeken! Het is niet nodig om vooraf een ticket te boeken. Je kunt gewoon gezellig langskomen tijdens onze openingstijden.

Tijden
Zaterdag 17 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023, op alle dagen behalve op Nieuwjaarsdag.

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
  • Weekend, Eerste en Tweede Kerstdag: 11.00 - 17.00 uur
  • Nieuwjaarsdag: gesloten

Goed om te weten: de tocht naar de stal duurt in totaal rond de 20-30 minuten. Je start je bezoek in ons pandhof aan de Lange Nieuwstraat 38. Het eerste gedeelte is niet overdekt, dus bij wat minder weer is een paraplu handig. Via een sfeervolle route waarbij je lekker in de kerststemming komt, bereik je uiteindelijk de kerststal. Deze staat natuurlijk lekker droog!

Oja, het is natuurlijk leuk voor alle leeftijden! Zien we je in de kerstvakantie?

 

Ministerie van OCW

 

Van Baaren Stichting

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Van Baaren Stichting

 

Logo Weet wat je viert