Maria Magdalena, David la Chapelle

Maria Magdalena. De tentoonstelling

Tentoonstelling

Verwacht: Maria Magdalena. De tentoonstelling. Tickets zijn nu te reserveren!

Het is tijd voor Maria Magdalena! Ontmoet deze mysterieuze en inspirerende vrouw van uitersten. Al ruim 2000 jaar houdt ze de gemoederen bezig. Ze krijgt nu haar eigen tentoonstelling die ze verdient: een must see komende zomer!

Museum Catharijneconvent gaat op zoek naar het beeld dat Nederland heeft van Maria Magdalena. Hoe ziet u deze vrouw van uitersten? Laat het ons hier weten!

Wanneer
25 jun 2021 - 9 jan 2022
Waar
Museum Catharijneconvent

De vele gezichten van Maria Magdalena

Een vrouw van uitersten

Maak kennis met de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?

Met trots presenteren we een grootse tentoonstelling gewijd aan deze fascinerende vrouw die al 2000 jaar blijft inspireren. Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.

Daar wilt u natuurlijk heen!

Maria Magdalena neemt u mee langs topstukken uit eigen collectie en bijzondere bruiklenen uit (inter)nationale musea. De oudste verbeelding van Maria Magdalena dateert uit de elfde eeuw, de nieuwste kunstwerken zijn dit jaar nog gemaakt. Zoals bijvoorbeeld de eigentijdse verbeeldingen van Maria Magdalena, door o.a. Helen Verhoeven en David LaChapelle.

 

Ministerie van OCW

 

Blockbusterfonds logo

 

Turing_LOGO_RGB.png

 

Logo KF Hein Fonds

 

Logo BankGiro Loterij

 

Logo Fonds Museum Catharijneconvent

 

Vrienden van Museum Catharijneconvent

 

Ministerie van OCW

 

Blockbusterfonds logo

 

Turing_LOGO_RGB.png

 

Logo KF Hein Fonds

 

Logo BankGiro Loterij

 

Logo Fonds Museum Catharijneconvent

 

Vrienden van Museum Catharijneconvent