Maria Magdalena, David la Chapelle

Maria Magdalena

Tentoonstelling

Verwacht: Maria Magdalena. De tentoonstelling!

In deze bijzondere tentoonstelling maakt de bezoeker kennis met de rijke, paradoxale en continue ontwikkelende beeldvorming rondom deze mysterieuze Bijbelse figuur. Van de tijd van het Nieuwe Testament tot vandaag de dag is Maria Magdalena een onuitputtelijke inspiratiebron voor de kunsten gebleken.

Wilt u meedenken? Vul dan deze vragenlijst over de tentoonstelling in. Hartelijk dank alvast!

Wanneer
19 feb 2021 - 29 aug 2021
Waar
Museum Catharijneconvent

De vele gezichten van Maria Magdalena

Maria Magdalena is een vrouw die uitersten in zich verenigt. Dit heeft geresulteerd in een veelzijdige beeldvorming: een rijkdom aan representaties, complottheorie├źn en controverses. Maria Magdalena wordt geassocieerd met: de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een rijke middeleeuwse vereringscultus; een baken van hoop; een feministisch icoon; relieken waarom gevochten werd. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus? Door de rijke receptiegeschiedenis heeft Maria Magdalena vele stemmen en gezichten. Dit zien we terug in de veelzijdigheid en rijkdom aan verbeeldingen door kunstenaars.

Daar wilt u natuurlijk heen!

Maria Magdalena presenteert topstukken uit de eigen collectie en bijzondere bruiklenen uit (inter)nationale musea, geflankeerd door een rijke randprogrammering. Zo neemt de tentoonstelling u mee op ontdekkingstocht langs de vele gezichten van deze bijzondere heilige.

Boek nu alvast uw groepsbezoek, rondleiding of inleiding bij deze grote tentoonstelling volgend voorjaar. Meer informatie over alle mogelijkheden vindt u hier. Stuur een mail naar rondleidingen@catharijneconvent.nl en we denken graag met u mee.


Samenwerkingspartners / pers: graag contact opnemen met pressoffice@catharijneconvent.nl.