Visitatie, Middelrijns altaar - Refter Museum Catharijneconvent

Word donateur

Als donateur helpt u ons om doorlopend nieuwe stappen te zetten en bijzondere projecten te realiseren. U maakt een grote breedte aan ontwikkelingen mogelijk. Op deze pagina leest u wat uw donateurschap voor ons betekent en hoe we u bedanken voor uw betrokkenheid.

Museum van betekenis in een eeuwenoud klooster

Bij Museum Catharijneconvent vertellen ruim 75.000 objecten een rijkdom aan verhalen. Een bijzondere collectie kunstwerken en cultuurhistorische voorwerpen, bijeengebracht in een sfeervol laatmiddeleeuws klooster in hartje Utrecht, waarin nog vele verhalen verscholen liggen. Voor het museum de schone taak om die collectie voor toekomstige generaties te bewaren en de verhalen te ontdekken en te delen met jaarlijks ruim 160.000 bezoekers.

Of u nu een bijzondere belangstelling voor middeleeuwse kunst heeft, belang hecht aan het onderzoek naar en behoud van het religieus erfgoed van ons land, onze decemberactiviteiten met (klein)kinderen bezoekt of gewoon graag geniet van prachtige, bezielde kunst vanaf de vroege middeleeuwen tot en met de 21e eeuw: in Museum Catharijneconvent is voor iedereen iets te zien en te ontdekken.

Om al dit moois te realiseren kunnen we uw hulp goed gebruiken!

Onze donateurs dragen het museum

Voor al onze initiatieven – van tentoonstellingen en educatieve projecten tot wetenschappelijk onderzoek en restauratie van kunstobjecten – zijn wij afhankelijk van externe steun. Particuliere bijdragen spelen daarin een cruciale rol. Als donateur vervult u die rol.

U steunt het museum als donateur al vanaf € 250 per jaar of € 21 per maand

Als donateur nodigen we u uit voor:

  • Speciale bijeenkomsten die een kijkje geven achter de schermen: bezoek bijvoorbeeld work-in-progress in het restauratieatelier of ontdek verborgen parels en spraakmakende verhalen in ons depot.
  • Iedere tentoonstellingsopening zodat u als eerste kunt ervaren waar u aan bijdraagt.

Uw jaarlijkse donatie is inclusief de Vriendenbijdrage. Als donateur bent u dus ook Vriend van het museum, met de daarbij behorende Vriendenprivileges:

  • Verken Museum Catharijneconvent met uw Vriendenpas die gratis toegang biedt voor twee personen.
  • Ontvang drie keer per jaar het inspirerende Vriendenmagazine Catharijne.
  • Neem deel aan boeiende lezingen en activiteiten.
  • Ontvang het boek Gezien met eigen ogen zodat u straks alles weet over onze collectie.
  • Ga samen met uw eigen gezelschap op een privé slow-art groepsrondleiding door de kloostergangen.

Ik word donateur!

U kunt het museum op verschillende manieren steunen: flexibel opzegbaar of voor minstens vijf jaar met optimaal belastingvoordeel. U kiest zelf de vorm die het beste bij u past.

Doorlopend

Met een doorlopende machtiging heeft u flexibiliteit. U geeft jaarlijks of maandelijks een vast bedrag.

Periodiek

Met een periodieke schenking geeft u ons de ruimte en zekerheid om meerjarige projecten aan te gaan. U steunt het museum voor ten minste vijf jaar of langer, met optimaal belastingvoordeel. Alles wat u hoeft te doen, is het invullen van de schenkingsovereenkomst.

Schenken met belastingvoordeel

Museum Catharijneconvent en Fonds Museum Catharijneconvent hebben de culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en zijn daarmee vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Uw gift komt daardoor geheel ten goede aan het museum.

Daarnaast geldt voor culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. U krijgt een flinke korting op uw gift, afhankelijk van de hoogte van het inkomen, de hoogte van de gift en of het een eenmalige of periodieke gift is. U kunt ervoor kiezen om het belastingvoordeel mee te schenken, waardoor u ons nog meer ruimte geeft, terwijl de gift u niets extra's kost.

Een periodieke schenking heeft extra voordelen. Bij deze manier van geven is het giftbedrag volledig aftrekbaar voor de Nederlandse belasting zonder de drempels die normaliter gelden.

Vragen?

Wilt u meer weten? Vraag dan onze brochure aan of maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Wij gaan graag met u in gesprek om te horen wat voor u belangrijk is. U kunt contact opnemen met Rob Tigelaar of Tessa Kloost (medewerkers development). U kunt ook bellen via 030 2313835.