Overhandiging cheque VriendenLoterij 2023 - Foto Femke  Lockefeer

VriendenLoterij

De VriendenLoterij viert wat het leven mooi maakt: onze verbondenheid met anderen en met onze kunst en cultuur. Het is dé loterij voor behoud van cultureel erfgoed en het welzijn van mensen. Bij de VriendenLoterij speelt u mee voor wat u raakt.

Museum Catharijneconvent ontvangt een jaarlijkse bijdrage van de VriendenLoterij. Dit helpt ons bij het organiseren van tentoonstellingen en de realisatie van bijzondere projecten. Wilt u ook kans maken op prachtige prijzen en tegelijkertijd goede doelen steunen? Speel dan mee voor het museum!

Dit jaar ontving Museum Catharijneconvent van de VriendenLoterij een bedrag van maar liefst € 530.791,-! Onze toenmalige directeur Marieke van Schijndel nam de cheque op 23 februari 2023 stralend in ontvangst.

We danken de VriendenLoterij en haar deelnemers heel hartelijk voor dit fantastische bedrag! We gaan hier weer prachtige tentoonstellingen mee maken, zoals Fashion for God en De schepping van de wetenschap.

Het Grootste Museum van Nederland

In 2016 ontving Museum Catharijneconvent een cheque van €925.000,-. Een schitterend bedrag! We kregen geld voor de ontwikkeling van 'Het Grootste Museum van Nederland', een omvangrijk project waarmee de mooste kerken en synagogen van Nederland en de daarbij horende topkunst worden opengesteld.

Een tweede gift van de VriendenLoterij in 2022 maakt het mogelijk om het Grootste Museum van Nederland uit te breiden en het aanbod van religieus erfgoed te verbreden. Met deze tweede cheque van €660.000,- zullen gebedshuizen uit diverse tradities en tijden worden toegevoegd, zoals moskeeën, tempels en migrantenkerken. De eerste nieuwe partners sluiten zich in 2023 bij het project aan.

De VriendenLoterij is hoofdpartner van het project. Op vertoon van de VriendenLoterij VIP-kaart mag je daarom gratis gebruik maken van de audiotour op alle locaties van het Grootste Museum van Nederland.

Door heel het land

De VriendenLoterij zorgt ervoor dat musea en monumenten bewaard blijven. Zo maakte de VriendenLoterij de renovaties van het Rijksmuseum en het Scheepvaartmuseum mede mogelijk. Deelnemers van de VriendenLoterij zijn verspreid over heel Nederland. De loterij vindt het belangrijk dat de culturele instellingen die een bijdrage ontvangen door het hele land te vinden zijn. Deelnemers van de VriendenLoterij steunen ook publieksfavorieten als Beeld & Geluid, het Spoorwegmuseum, het Nederlands Openluchtmuseum en Paleis Het Loo.