Detail van de Lebuïnuscodex, Noord-Frankrijk, ca. 850  boekband Keulen, 12e eeuw.jpg

Praktische informatie

Op deze pagina vindt u praktische informatie, tips en huisregels met betrekking tot groepsboekingen voor het voortgezet onderwijs.

Reserveren

Neem voor meer informatie over het onderwijsaanbod en reserveren contact op met onze coördinatoren groepsbezoek Femke Lockefeer en Caroline van Rhijn via groepsbezoek@catharijneconvent.nl of bel 030-2313835.

Goed om te weten: bij annulering binnen twee werkdagen voor uw geplande bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor de geboekte rondleidingen in rekening te brengen.

Kosten

Vanaf 1 september krijgen leerlingen tot 18 jaar gratis toegang! De prijs van een museumles onder begeleiding van een professionele museumdocent bedraagt € 55,- per groep van 15 leerlingen. Zelfstandig groepsbezoek door scholieren is alleen toegestaan onder begeleiding van docenten. Neem vooraf contact op met Groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Gratis voorbereidend bezoek docent

Vooraf bekijken of Museum Catharijneconvent iets is voor uw groep of zelf alvast voorbereiden? Print deze bon en lever hem ingevuld in bij de kassa van het museum. U ontvangt dan een gratis entreebewijs voor het museum.

Museumregels

Om een bezoek aan het museum prettig te laten verlopen geldt een aantal museumregels. Zorg dat leerlingen en begeleiders voorafgaand aan het bezoek op de hoogte zijn van de museumregels.

Extra materiaal

Voor meer informatie over lespakketten, kijkwijzers of infobladen kunt u contact opnemen met de afdeling Educatie via rondleidingen@catharijneconvent.nl of bel 030 231 38 35

Voordelig vervoer

Komen jullie met de trein naar Utrecht? NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van CJP.