Primair onderwijs

Praktische informatie

Op deze pagina vind je praktische informatie, tips en huisregels met betrekking tot groepsboekingen voor het voortgezet onderwijs.

Wil je op de hoogte blijven van ons aanbod en speciale programma's? Schrijf je dan in voor de VO nieuwsbrief die ca. vier keer per jaar wordt verstuurd via deze link.

Reserveer eenvoudig online

Al onze programma's voor het voorgezet onderwijs zijn te reserveren met het online boekingsysteem via deze link. Als je nog niet eerder hebt geboekt, maak je een nieuw account aan waarmee je vervolgens eenvoudig kunt reserveren voor alle onderwijsprogramma's.

Kosten groepsbezoek met de klas

Sinds kort krijgen leerlingen tot 18 jaar gratis toegang! De prijs van een museumles onder begeleiding van een professionele museumdocent bedraagt € 55,- per groep van 15 leerlingen, waarbij de toegang voor leerlingen en docenten evenals de kosten voor de museumdocenten zijn inbegrepen.

Belangrijk om te weten: zelfstandig groepsbezoek door scholieren is alleen in speciale situaties toegestaan, onder begeleiding van een docent en op afspraak. Neem voor meer informatie hierover contact op met Groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl.

Gratis voorbereidend bezoek docent

Vooraf bekijken of Museum Catharijneconvent iets is voor jouw groep of je zelf alvast voorbereiden? Print deze bon en lever hem ingevuld in bij de kassa van het museum. Je ontvangt dan een gratis entreebewijs voor het museum.

Tips bij jullie museumbezoek

Om een bezoek aan het museum prettig te laten verlopen geven we jullie graag enkele tips mee. We vinden het fijn als je leerlingen en begeleiders voorafgaand aan het bezoek op de hoogte brengt van deze informatie.

Extra lesmateriaal

Via onze website bieden we extra lesmateriaal aan bij de museumprogramma's.

Voor meer informatie over lespakketten, programma's of infobladen kun je contact opnemen met de afdeling Educatie via onderwijs@catharijneconvent.nl, of bel via: 030 231 38 35.

Voordelig vervoer naar het museum

Komen jullie met de trein naar Utrecht? NS, GVB en CJP bieden de Schooltoer aan. Hiermee reizen docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zijn aangesloten bij de CJP Cultuurkaart, duurzaam en met een fikse korting in de daluren met NS. Meer informatie en tickets zijn te vinden op de website van CJP.