Live online museumlessen

Live online museumlessen

Het museum komt in de klas!

Een museumbezoek is natuurlijk een geweldige ervaring voor scholieren, maar soms is het lastig om een bezoek buiten de deur te organiseren. Daarom zijn er nu museumlessen voor in de klas: een online museumles, gegegeven door een van onze museumdocenten.

Voor meer infomatie en aanmelden kunt u contact opnemen met Femke Lockefeer en Caroline van Rhijn.

Hieronder vindt u een overzicht van de gastlessen die wij aanbieden.

Live online: Kijken is een kunst

Geschikt voor: havo, vwo bovenbouw en eindexamenleerlingen kunst algemeen
Kunstbeschouwen, het analyseren van een kunstwerk klinkt misschien lastig, maar dat hoeft het niet te zijn! Met deze online les leer jij precies hoe je kunt kijken naar kunst en waar je op moet letten!

Scholieren oefenen tijdens deze online les in kunstbeschouwing. Voorstelling, inhoud, vormgeving en materiaal komen aan bod door samen aandachtig naar kunst uit de collectie van het museum te kijken. Daarnaast maken de zij kennis met de religieuze rol van een kunstwerk. Het kijken wordt aan de hand van verschillende methodieken begeleid, denk aan Visual Thinking Strategies. Deze les is met een museumdocent, maar niet vanuit het museum.

Lesduur: 40 minuten
Benodigheden: beamer/digibord, papier en potloden

Live vanuit het museum: Luther en Calvijn

Geschikt voor havo, vwo bovenbouw en eindexamenleerlingen kunst algemeen en geschiedenis
Luther... Calvijn... Wie zijn deze mannen nou precies? Wat zijn verschillen en overeenkomsten en hoe zit dat met die beeldenstorm?

In deze online les vanuit het museum verplaatsen scholieren zich in de positie van Luther, Calvijn en hun tijdsgenoten aan de hand van bijzondere kunsthistorische objecten. Ze worden uitgedaagd deze te spiegelen aan hun eigen, hedendaagse perspectief. Ze maken kennis met en passen kennis toe en ontwikkelen een rijk en genuanceerd beeld van Luther, Calvijn en de Reformatie.

Lesduur: 40 minuten
Benodigheden: beamer/digibord, papier en potloden