de mooiste kerststal van Nederland

De mooiste kerststal van Nederland

Kom ook kerst vieren!

Kom kijken naar de mooiste kerststal van Nederland die staat te stralen in Utrecht! Loop gratis binnen en genieten maar:)

Wanneer
18 dec 2022 - 8 jan 2023
Waar
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht

Laat je betoveren!

Jij komt toch ook kijken naar de mooiste kerststal van Nederland? Laat je betoveren door deze prachtige stal met ruim zeshonderd schitterende kerststalfiguren. Het zijn echte museumstukken; afkomstig uit de achttiende eeuw uit de Italiaanse stad Napels.

Niet alleen de figuren zijn supermooi. Ook het decor waarin ze te zien zijn, is spectaculair. De mooiste kerststal van Nederland krijgt namelijk echte Utrechtse eye-catchers. Wat te denken van de Domtoren, de grachten, de Winkel van Sinkel, de bloemenmarkt en de Sonnenborgh. Een feest van herkenning dus!

Van 18 december tot en met 8 januari 2023 is het zover! Een gratis belevenis voor jong en oud waar je zonder reservering kunt binnenlopen.

Tijden en tickets

Tickets
De mooiste kerststal van Nederland is GEHEEL GRATIS te bezoeken! Het is niet nodig om vooraf een ticket te boeken. Je kunt gewoon gezellig langskomen tijdens onze openingstijden.

Tijden
Zondag 18 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023

Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
Zaterdag: 11.00-17.00 uur
Zondag: 14.00-17.00 uur

Tijdens de feestdagen:
Eerste Kerstdag: 14.00 uur – 17.00 uur
Tweede Kerstdag: 12.00-17.00 uur
Oudejaarsdag: 11.00-17.00 uur
Nieuwjaarsdag: gesloten

Goed om te weten: de tocht naar de stal duurt in totaal rond de 20-30 minuten. Je start je bezoek in onze binnentuin aan de Lange Nieuwstraat 38. Het eerste gedeelte is niet overdekt, dus bij wat minder weer is een paraplu handig. Via een sfeervolle route waarbij je heerlijk in kerststemming komt, bereik je uiteindelijk de mooiste kerststal van Nederland. Deze staat in de Sint-Catharinakathedraal naast het museum. Natuurlijk lekker droog, maar niet al te warm dus trek je mooiste en warmste kersttrui aan!

Een bezoek is leuk voor alle leeftijden! Zien we je in de kerstvakantie?

P.S. Wil je ook onze tentoonstelling Gospel bezoeken? Dan is het wel handig te reserveren. Lees meer viadeze link.

Wat een heerlijk kerstuitje!

De mooiste kerststal van Nederland maken we niet alleen:

Zo'n gigantische kerststal realiseren is een heel groot en kostbaar project. Wij zijn dan ook ontzettend blij dat we financiële steun mochten krijgen van:

Van den Tweel Foundation, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, VriendenLoterij, Vereniging Rembrandt, Mondriaan Fonds, Van Baaren Stichting, K.F. Hein Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Tutein Nolthenius-Oldenhof Fonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Fonds Museum Catharijneconvent, Vereniging Vrienden van het Catharijneconvent en alle adoptanten van een kerststalfiguur naar keuze.