Charlotte Dematons. Zin in kerst 2020 uitsnede engel

Zin in kerst!

Voor de hele familie!

AFGELAST - Ga je mee op reis deze kerstvakantie? Jullie tocht start met een sfeervolle vertelling en gaat via allerlei haltes verder op de tentoonstelling Zin in kerst.

In Museum Catharijneconvent komt een prachtig verhaal tot leven in een reis die start met een sfeervolle vertelling. Daarna ga je op pad met je eigen reisgids. Onderweg kom je langs allerlei haltes waar van alles te doen is. Deze reis is leuk voor het hele gezin, vooral met kinderen tussen circa 4 en 8 jaar.

Wanneer
24 dec 2021 - 9 jan 2022
Waar
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht

Animatie vanaf 'Zin in kerst' voor thuis! (by Shosho)

Kerstreis voor thuis: de vertelling voor u opgenomen. U hoort theatermaker Eva Knibbe!

Zin in kerst!

Ga mee op reis!

Helaas... Zin in kerst is afgelast wegens de lockdown!

Yes het is bijna kerstvakantie! In Museum Catharijneconvent kun je mee op een hele leuke reis. Samen met Jozef en Maria, de herders en de drie koningen ga je op weg naar de stal. Ontdek wat ze mee hebben op reis, en welk vervoer ze gebruiken. Krijg jij al zin in kerst?

De reis begint met een kerstvertelling in de theaterzaal. Daarna gaan jullie zelf op pad door de tentoonstelling met je eigen reisboekje. Onderweg kom je langs diverse haltes met opdrachten. Zoek de poepschep, ga mee met de drie koningen, maak een foto tussen de andere reisfiguren en kom zo steeds dichter bij je bestemming. En wie is het snelst bij de kamelenrace? In de stallen vinden jullie nog meer interessante reisfiguren. Wat denk je van de kamelendrijver en de doedelzakspeler?

Zin in kerst!

En natuurlijk... de mega grote Napolitaanse kerststal

Met elkaar alle haltes langs geweest? Dan ben je bijna aan het einde gekomen van je reis. Maak je op voor de grote finale: de mega grote Napolitaanse kerststal! Bewonder de gigantische kerststal in een prachtig decor. Het lijkt wel een complete stad! Je ziet bijna niet meer waar Jozef, Maria en het kindje zijn. Kom jij meezoeken in deze achttiende-eeuwse kerststal uit Napels?

Tot ziens in de kerstvakantie!

Tijden en tickets

Jammer... Zin in kerst gaat niet door!

Tickets
Het is nodig om vooraf uw tijdslot voor een gezinsticket te reserveren. Dit kan via de reserveerknop rechtsboven op deze pagina.

Wij vragen u alleen te reserveren voor uw eigen huishouden. Houd er rekening mee dat een bezoek aan Zin in kerst! circa een uur duurt, inclusief de kerstvertelling aan het begin van de reis.

Heeft u gereserveerd en kunt u toch niet komen? Dringend en vriendelijk verzoek om uw reservering z.s.m. te annuleren door uw naam, de dag en tijd van uw bezoek door te geven via online@catharijneconvent.nl.

Voor een bezoek aan Museum Catharijneconvent hebben alle bezoekers vanaf 13 jaar een coronatoegangsbewijs nodig en is het dragen van een mondkapje verplicht. Zie hier alle maatregelen op een rijtje.


Prijzen Zin in kerst!
*
Kinderen t/m 17 jaar gratis
* Volwassenen €5,- (museumkaart geldig)


Tijden
We vieren Zin in kerst! van vrijdag 24 december 2021 t/m zondag 9 januari 2022, op alle dagen behalve op Nieuwjaarsdag. Het laatste tijdslot start om 15.30 uur.

  • Maandag t/m vrijdag: 10.00 - 17.00 uur
  • Weekend, Eerste en Tweede Kerstdag: 11.00 - 17.00 uur
  • Nieuwjaarsdag: gesloten

Zien we je in de kerstvakantie?

 

Ministerie van OCW

 

Van Baaren Stichting

 

Logo Weet wat je viert

 

Ministerie van OCW

 

Van Baaren Stichting

 

Logo Weet wat je viert