Shelter. A contemporary intervention

Shelter

Tentoonstelling

Het klooster van Museum Catharijneconvent bestond in de zomer van 2018 vijfhonderdvijftig jaar. Dat vierden we met de tentoonstelling 'Shelter. A contemporary intervention'.

In deze tentoonstelling hadden spectaculaire werken van hedendaagse kunstenaars een verrassende ontmoeting met het sfeervolle gebouw en de kostbare collectie meesterwerken waar het onderdak aan biedt. Werk van onder andere Damien Hirst, Marlene Dumas, Jan Taminiau, Carl Andre, Danh Vo, Sarah van Sonsbeeck en Duane Hanson bevond zich in Shelter onder dezelfde houten balken als Rembrandt van Rijn, Pieter Saenredam en vele middeleeuwse meesterwerken.

Wanneer
1 jul 2018 - 9 sep 2018
Waar
Museum Catharijneconvent
Lange Nieuwstraat 38
3512 PH Utrecht

Uit de tentoonstelling

Hedendaagse kunst naast middeleeuwse meesterwerken

Bart Rutten, artistiek directeur van het Centraal Museum Utrecht, was gastconservator van deze expositie vol onverwachte ontmoetingen.

Rutten liet zich voor Shelter inspireren door de rust en ruimte van het eeuwenoude monument. Zijn selectie van de mooiste kunstwerken uit het Centraal Museum werd tussen de kunstschatten van Museum Catharijneconvent geplaatst. Voor de kloostergangen op de eerste verdieping, koos hij bruiklenen van andere collecties en privéverzamelingen. Ook benaderde hij kunstenaars voor nieuw werk.

Shelter. A contemporary intervention