Beschermengel Museum Catharijneconvent

Word ook beschermengel!

Hoera!!!

Afgelopen maand zochten we in het kader van het 50-jarig bestaan van de Vereniging Vrienden nieuwe beschermengelen die ons willen ondersteunen met de realisatie van tentoonstellingen en aankoop van kunst voor de collectie. En het is gelukt. Maar liefst 77 nieuwe beschermengelen zijn toegetreden tot onze schare. Wat fijn om te zien dat zoveel mensen ons museum een warm hart toedragen. Een hartelijk welkom voor al onze nieuwe Vrienden!

Wil je helpen onze spraakmakende tentoonstellingen mogelijk te maken? Word dan ook beschermengel van het museum. Sluit je aan bij de schare!

Beschermengelen aan het woord

Beschermengel MCC

Vriendenteller

0 dag te gaan
77 nieuwe Vrienden

Houd het erfgoed levend

Museum Catharijneconvent is een museum vol engelen. Ben je ze weleens tegen gekomen? In de zalen en kloostergangen van het museum verschijnen ze regelmatig, gewoon tussen de bezoekers. Meestal zijn ze onzichtbaar en doen ze hun goede werken op de achtergrond, maar hun rol is van onschatbare waarde. Het zijn eigenlijk beschermengelen: met hun steun kan Museum Catharijneconvent prachtige tentoonstellingen maken en daarmee de betekenis van ons erfgoed levend houden voor een groot publiek.

Museum Catharijneconvent is een museum waar heel veel dingen gebeuren die van belang zijn, zoals het bewaren en toegankelijk maken van ons erfgoed

Vriend en beschermengel Ineke

Word ook beschermengel!

Je bent al Vriend vanaf €37,50 per jaar en geniet dan vele voordelen, zoals gratis toegang tot het museum en de tentoonstellingen, uitnodigingen voor speciale activiteiten en een abonnement op het museumblad Catharijne met boeiende achtergrondverhalen. Bovendien ben je als Vriend van harte uitgenodigd voor de extra feestelijke jubileum-Vriendendag in juni. De eerste 50 Vrienden ontvangen een eigen beschermengeltje in de vorm van een sleutelhanger. Dus wees er snel bij!

Waar dragen Vrienden van het museum aan bij?

De Vrienden van Museum Catharijneconvent helpen mee met het realiseren van vernieuwende en spraakmakende tentoonstellingen die verwonderen en verrassen. Daarnaast draag je bij aan de aankoop van kunstwerken voor de collectie. De tentoonstellingen gaan over onderwerpen die op persoonlijk en maatschappelijk vlak relevant zijn. We tonen kunst en historische voorwerpen in context en laten meerdere stemmen aan het woord. Met jouw bijdrage kunnen we inzicht geven in de betekenis van ons erfgoed en in de dynamiek van religie in onze tijd.

Succesvolle projecten uit het verleden

Mede dankzij de Vrienden hebben we prachtig tentoonstellingen en projecten kunnen realiseren, zoals de blockbuster Maria Magdalena in 2021 en de spraakmakende expositie Van God Los? in 2022. Maar Vrienden dragen ook bij aan kleinere projecten zoals de lezingenprogramma's die bij alle tentoonstellingen worden georganiseerd. En natuurlijk maken ze de aankoop van kunstwerken mogelijk, bijvoorbeeld het bijzondere middeleeuwse beeldhouwwerk Petrus van Claux de Werve in 2017 en het unieke vijftiende-eeuwse paneel Ecce Homo in 2019.

Museum Catharijneconvent maakt hele bijzondere tentoonstellingen en ze zijn altijd prachtig vormgegeven. Daarbij staat het museum in mijn stad, dat vind ik ook heel belangrijk

Vriend en beschermengel Sibylle