header-laag-TT00496_01.jpg

Rondleidingen en groepsbezoek

Op zoek naar extra verdieping en de verhalen achter unieke museumstukken? Boek een rondleiding door een ervaren gids en kom meer te weten over onze kunstschatten. 

Topstukken

Voor wie niets wil missen, alle topstukken op een rij: een rondleiding door de ondergrondse Schatkamer, de Refter met middeleeuwse kunstwerken en de geschiedenis van het christendom in de sfeervolle kloostergangen. Een gids neemt u mee langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen.

Ontdek de kunstschatten van het museum

Instaprondleidingen Relieken

Iedere eerste vrijdag van de maand kunt u deelnemen aan een instaprondleiding over de tentoonstelling Relieken. De data en tijden zijn: vrijdag 2 november en 7 december 2018 en vrijdag 4 januari en 1 februari 2019 van 14.00-15.00 uur. De kosten zijn € 5 exclusief entree. Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via info@catharijneconvent.nl of via 030-231 38 35.

Rondleiding Relieken

Van 12 oktober 2018 t/m 3 februari 2019 komen er meer dan honderd bijzondere relieken samen in de tentoonstelling Relieken. Wat is hun kracht? Waarom worden ze gekoesterd en reizen mensen er duizenden kilometers voor? Maak kennis met dit universele en levende fenomeen, cultuur en religie overstijgend. Geniet van een ongekende variëteit aan voorwerpen. Van een reliekhouder met een splinter van de doornenkroon van Christus, Zemzem water uit Mekka tot een dertiende-eeuws beeld van de Boeddha waarin relieken bewaard worden. 

Geschiedenis van het christendom

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Een gids laat u kennismaken met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.

Rondleiding op maat

Ben u geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of specifiek kunstwerk in het museum? We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

Neem hiervoor contact op met
Dieuwke Becker via d.becker@catharijneconvent.nl 

of bel 030-231 38 35.

Feest! Weet wat je viert

Voor jong en oud bieden we een rondleiding over Feest! Weet wat je viert vol met wetenswaardigheden over de betekenis en achtergronden van christelijke feestdagen.

Onderwijsprogramma's

Museum Catharijneconvent heeft een uitgebreid programma voor het basis- en voortgezet onderwijs. Kijk hier voor meer informatie

Praktische informatie

 • Elke rondleiding duurt een uur 
 • Kosten: € 55,- (exclusief museumentree)
 • Instaprondleidingen 'Relieken' kosten€ 5,- bij vertoon van een entreekaart. Hiervoor hoeft niet gereserveerd te worden
 • Op aanvraag zijn combinaties of verlengingen mogelijk
 • Maximaal 15 personen per groep
 • Reserveer de rondleiding minimaal twee weken van tevoren
 • Voor informatie over en de prijzen van onderwijsprogramma's kijk hier. 

Vermeld bij uw reservering het volgende:

 • Naam en telefoonnummer.
 • Gewenste datum en tijdstip. 
 • Grootte van de groep (maximaal 15 personen per rondleiding).
 • Groepssamenstelling en eventuele achtergrond van de groep.

Bij annulering van overige rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.