header-laag-TT00496_01.jpg

Rondleidingen en groepsbezoek

Op zoek naar extra verdieping en de verhalen achter unieke museumstukken? Boek een rondleiding door een ervaren gids en kom meer te weten over onze kunstschatten. 

Rondleiding of inleiding 'Magische miniaturen'

Wilt u samen met een groepje vrienden of familie genieten van een bijzonder bezoek aan de tentoonstelling Magische miniaturen?. Boek een inleiding op de tentoonstelling (voor groepen tot 100 personen) of een actieve rondleiding (voor maximaal 15 personen).

Stap met uw vrienden of familie in een kleurrijke middeleeuwse wereld vol fantastische wezens, diertjes, figuurtjes en bloemen. Een magisch universum afgebeeld op hele kleine schilderijtjes. 

Stap in een wonderlijke wereld vol kleur, fantastische wezens, diertjes en bloemen

Instaprondleidingen 'Magische miniaturen'

Op iedere laatste woensdag van de maand zijn er instaprondleidingen bij de tentoonstelling Magische miniaturen. Bewonder de prachtige afbeeldingen en ontdek de kleurrijke middeleeuwen. Ze starten om 14.30 uur (28 februari, 28 maart, 25 april en 30 mei). De prijs is € 5 per persoon exclusief entree. Graag aanmelden via info@catharijneconvent.nl.

Topstukken

Voor wie niets wil missen, alle topstukken op een rij: een rondleiding door de ondergrondse Schatkamer, de Refter met middeleeuwse kunstwerken en de geschiedenis van het christendom in de sfeervolle kloostergangen. Een gids neemt u mee langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen.

Ontdek de kunstschatten van het museum

Geschiedenis van het christendom

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Een gids laat u kennismaken met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.

Rondleiding op maat

Ben u geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of specifiek kunstwerk in het museum? We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

Neem hiervoor contact op met
Dieuwke Becker via d.becker@catharijneconvent.nl 

of bel 030-231 38 35.

Feest! Weet wat je viert

Voor jong en oud bieden we een rondleiding over Feest! Weet wat je viert vol met wetenswaardigheden over de betekenis en achtergronden van christelijke feestdagen.

Onderwijsprogramma's

Museum Catharijneconvent heeft een uitgebreid programma voor het basis- en voortgezet onderwijs. Kijk hier voor meer informatie

Praktische informatie

 • Elke rondleiding duurt een uur 
 • Kosten: € 55,- (exclusief museumentree)
 • Op aanvraag zijn combinaties of verlengingen mogelijk
 • Maximaal 15 personen per groep
 • Reserveer de rondleiding minimaal twee weken van tevoren
 • Per tentoonstelling heeft u de mogelijkheid om een verdiepende inleiding te boeken.
 • Voor informatie over en de prijzen van onderwijsprogramma's kijk hier. 

Vermeld bij uw reservering het volgende:

 • Naam en telefoonnummer.
 • Gewenste datum en tijdstip. 
 • Grootte van de groep (maximaal 15 personen per rondleiding).
 • Groepssamenstelling en eventuele achtergrond van de groep.

Bij annulering van overige rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.