Rembrandt en de Gouden Eeuw, foto Sarah Dona

Tentoonstellingen

Natuurlijk kunt u met uw klas ook één van onze tentoonstellingen bezoeken. Wij bieden daarbij speciale museumlessen of rondleidingen aan.

De komende tentoonstellingen zijn:

North & South, Europese topstukken herenigd
25 oktober 2019 t/m 26 januari 2020

Wonderen, de mooiste kunstwerken en wonderverhalen uit de geschiedenis
27 februari t/m 23 augustus 2020

Het lichaam in de middeleeuwen:
najaar 2020

North & South

25 oktober - 26 januari 2020

In dit interactieve museumbezoek passen leerlingen aan de hand van opdrachten hun eigen kennis toe en ontdekken ze meer over religie, kunst, cultuur en het dagelijks leven in de middeleeuwen. Ze ontdekken onze topstukken uit de middeleeuwen en staan oog in oog met kunstwerken uit de uithoeken van West-Europa in de spectaculaire tijdelijke tentoonstelling North&South. Deze kunstwerken uit de hoge middeleeuwen (periode 1100-1350) komen van Spanje tot Noorwegen naar het Catharijneconvent gereisd. En wat het zo bijzonder maakt: ondanks hun mijlenverre afstand lijken ze enorm op elkaar! Een buitenkansje om dit najaar mee te pakken met uw klas.

Praktische informatie

De museumles duurt een uur en de klas wordt opgedeeld in groepen van 15 leerlingen.

Alle programma's worden begeleid door museumdocenten. De kosten hiervan bedragen € 107,50 per 15 leerlingen. Dit is inclusief de entree tot het museum. Komt u met 30 leerlingen of meer? Dan is de Onderwijsjaarkaart voordeliger. Deze kost €100,- en biedt entree voor de hele school gedurende een heel jaar vanaf moment van aanschaf. U betaalt dan nog wel voor de begeleiding door de museumdocent à € 55 per 15 leerlingen.

Voor meer informatie of om aan te melden neemt u contact op met de coördinator groepsbezoek.