Brief uit de film Storm Letters van vuur

Reformatie

Tijdens dit museumbezoek krijgen leerlingen HAVO/VWO geschiedenis zowel hedendaagse als historische dilemma’s voorgelegd: dilemma’s van toen zijn ook dilemma’s van nu.

Aan de hand van kunsthistorische objecten verplaatsenuw leerlingen zich in de positie van Luther en zijn tijdgenoten. Ze worden uitgedaagd deze te spiegelen aan hun eigen perspectief. Zo ontwikkelen uw leerlingen een rijk en genuanceerd beeld van Luther en de Reformatie.

Praktische informatie

De museumles duurt een uur en de klas wordt opgedeeld in groepen van 15 leerlingen. Voor meer informatie of om aan te melden neemt u contact op met de coördinator groepsbezoek.

Portret van Luther

Museumles op maat

We maken graag dit programma passend bij uw thema/onderwerp waaraan u met uw klas op school werkt. Ook denken wij mee over een invulling van een dag(deel) zodat u met meerdere klassen het museum op een dag kunt bezoeken. Wellicht is er nog tijd om de Dom te beklimmen? Of een stadswandeling te maken door middeleeuws Utrecht?

Goed om te weten: bij annulering binnen 48 voor uw geplande bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor de geboekte rondleidingen in rekening te brengen.

Brief uit de film Storm Letters van vuur