Bernulfuscodex, boekband (detail) ca. 1205, hanschrift ca.. 1045, Museum Catharijneconvent.

Middeleeuwen

In dit interactieve museumbezoek passen leerlingen aan de hand van opdrachten hun eigen kennis toe en ontdekken ze meer over religie, kunst, cultuur en het dagelijks leven in de middeleeuwen.

Terwijl de ontwikkeling van Amsterdam nog in de kinderschoenen staat, is Utrecht al in de middeleeuwen een bruisende stad. Een stad met een levendige handel over water, volop bouwverkeer en een bloeiend cultureel leven. Veel is in de stad van nu nog te zien, denk alleen maar aan de Domkerk, en natuurlijk de beroemde werven en werfkelders. De opkomende kooplieden lieten hun huizen van steen bouwen. Het Utrechts Stadhuis, midden in het centrum van de stad, is opgebouwd uit een aantal van deze huizen.

Praktische informatie

De museumles duurt een uur en de klas wordt opgedeeld in groepen van 15 leerlingen. Voor meer informatie of om aan te melden neemt u contact op met de coördinator groepsbezoek..

Museumles op maat

We maken graag dit programma passend bij uw thema/onderwerp waaraan u met uw klas op school werkt. Ook denken wij mee over een invulling van een dag(deel) zodat u met meerdere klassen het museum op een dag kunt bezoeken. Wellicht is er nog tijd om de Dom te beklimmen? Of een stadswandeling te maken door middeleeuws Utrecht?

Goed om te weten: bij annulering binnen 48 voor uw geplande bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor de geboekte rondleidingen in rekening te brengen.

Sculptuur van Agnes, detail