Vier het voorjaar

Vier het voorjaar!

Het voorjaar is een groot feest; de lente zorgt voor een nieuwe wereld en steeds zijn er vrije dagen waarop we 'iets' vieren. De leerlingen van groep 4 t/ 8 ontdekken in Museum Catharijneconvent wat we in het voorjaar vieren bij de feesten Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Alleen nog te boeken in het schooljaar 2018/2019.

In het voorjaar hebben we vrij met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Maar waarom hebben we vrij en wat vieren we eigenlijk? Door een zoektocht door het hele museum naar de betekenis van de voorjaarsfeesten Pasen, Hemelvaart en Pinksteren leren leerlingen wat we vieren en waarom. Ze ontdekken wie de hoofdpersoon is bij deze feesten en nemen het verhaal van zijn leven onder de loep. Vier het voorjaar is geschikt voor de groepen 4, 5, 6, 7 en 8.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Het museumbezoek duurt 75 minuten.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Voorbereiding in de klas

Download hier de voorbereidende les.

Meer informatie en reserveren

Neem voor meer informatie, het regelen van het busvervoer en reserveren contact op met de coördinator groepsbezoek via rondleidingen@catharijneconvent.nl

Praktische informatie

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.

Praktische informatie
Voor jassen en tassen zijn kindergarderobes aanwezig. Eten en drinken is toegestaan op de binnenplaats van het museum. Tijdens het bezoek hebben de begeleiders en leerkrachten supervisie en zijn ze verantwoordelijk voor het verloop van het bezoek en het gedrag van de leerlingen. Beschadigingen aan (kunst)voorwerpen worden door de school vergoed.

Let op!
In de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.