Feest weet wat je viert

Wie ben jij en wie ben ik?

Leerlingen in groep 7 en 8 zijn bezig met identiteit: wie ben ik en hoe zien anderen mij? Door dit programma leren leerlingen op een andere manier naar beelden te kijken en krijgen daardoor inzicht in zichzelf en in overeenkomsten tussen verschillende culturen en geloven.

Identiteit, imago en respect

In de museumles koppelen de leerlingen het heden aan het verleden. Aan de hand van kunstvoorwerpen en verhalen uit het hele museum gaan ze het hebben over identiteit, imago en respect voor elkaar. Samen met een museumdocent onderzoeken en bespreken ze de kunstwerken, waarna ze zelfstandig aan de slag gaan met een opdracht.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Iedere klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Het museumbezoek duurt 75 minuten.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Voorbereiding in de klas

Download hieronder de voorbereidende les.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via onderwijs@catharijneconvent.nl

Praktische informatie

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Graag twee weken van tevoren reserveren.