Sint-Maartenskermis

Sint-Maartendebat

In het najaar organiseren we een debatwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs in het teken van Sint-Maarten.

Het feest van Sint-Maarten staat bekend als het feest waar kinderen langs de deuren gaan om al zingend snoep op te halen. Minder bekend is dat de figuur Sint-Maarten een ridder was die veel aan naastenliefde heeft gedaan. Dit is dan ook het centrale thema. Klassen van verschillende scholen gaan in debat over stellingen die te maken hebben met naastenliefde, pesten en discriminatie.

Het Sint-Maartendebat heeft de Museumeducatieprijs gewonnen!

Debatteren voor groep 7 en 8

Zet 'm alvast in de agenda!

Ook volgend najaar organiseren we weer een debatwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs in het teken van Sint-Maarten. Willen jullie ook meedoen met deze spannende en leerzame debatwedstrijd? Meld je alvast aan bij rondleidingen@catharijneconvent.nl. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Praktische informatie

De debatwedstrijd bestaat uit een voorbereidende les in de klas door een museumdocent en een voorronde in september of oktober in het museum. Hieruit worden twee finalisten gekozen, die strijden in het Stadskantoor van Utrecht om de eerste prijs. Het busvervoer voor de voorrondes en de finale wordt door het museum geregeld.