Sint-Maartenskermis

Sint-Maartendebat

Ook dit najaar organiseren we weer een debatwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van het primair onderwijs in het teken van Sint-Maarten.

Het feest van Sint-Maarten staat bekend als het feest waar kinderen langs de deuren gaan om al zingend snoep op te halen. Minder bekend is dat de figuur Sint-Maarten een ridder was die veel aan naastenliefde heeft gedaan. Dit is dan ook het centrale thema. Klassen van verschillende scholen gaan in debat over stellingen die te maken hebben met naastenliefde, pesten en discriminatie.

Het Sint-Maartendebat heeft de Museumeducatieprijs gewonnen!

Wat houdt deelname aan het debat in?

Deelname aan het Sint Maartendebat betekent een bezoek aan ons museum en deelname aan een van de voorrondes. Tijdens het museumbezoek ontdekken de leerlingen onze Sint-Maarten topstukken en krijgen zij debatles in ons lokaal. In de voorronde voeren de leerlingen een debat met een klas van een andere school onder begeleiding en coaching van een professionele debatleider en jury.

Debatteren voor groep 7 en 8

De debatlessen en voorrondes vinden plaats in de periode tussen 17 oktober en 10 november 2020. De winnaars van de voorrondes strijden tegen elkaar op 11 november 2020 in het Stadhuis Utrecht. Willen jullie ook meedoen met deze spannende en leerzame debatwedstrijd? Meld je aan via groepsbezoek@catharijneconvent.nl. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Tijd en kosten

De Feestjaarkaart is ook geldig voor het Sint-Maartendebat! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. De Feestjaarkaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt!

Natuurlijk zijn ook wij afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent Corona. Dit kan betekenen dat we de planning gaandeweg moeten wijzigen omdat de omstandigheden veranderen. Flexibiliteit is hierin vereist. De gezondheid en veiligheid van onze bezoekers en medewerkers staat op de eerste plaats. Te allen tijde volgen we de richtlijnen van het RIVM en het kabinet.