Kerstival

Maak samen met Kobe een museum

Op school maken de leerlingen van groep 3 en 4 kennis met Kobe door het boek 'Kobe maakt een museum', van Ashild Kanstad Johnsen. Kobe verzamelt, sorteert, registreert en presenteert bijzondere vondsten waarmee de nieuwsgierigheid van de leerlingen wordt gewekt. In het museum gaan de leerlingen op dezelfde manier als Kobe op onderzoek uit. Wat willen zij bewaren?

In het museum helpen de leerlingen Kobe zijn verzameling te vergroten en gaan op zoek naar dieren in de kunstwerken. De les wordt afgesloten met het maken van een persoonlijk museum met de gevonden objecten. De leerlingen praten met elkaar erover waarom zij deze voorwerpen op deze manier hebben neergezet.

Kobe maakt een museum

Het boek Kobe maakt een museum van Ashild Kanstad Johnsen behoorde tot het boekenweekpakket van 2015. Mocht het boek niet via de bibliotheek of school beschikbaar zijn, dan kun je een exemplaar lenen bij Museum Catharijneconvent.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Het museumbezoek duurt 75 minuten.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Meer informatie en reserveren

Neem voor meer informatie, het regelen van het busvervoer en reserveren contact op met de coördinatoren groepsbezoek via groepsbezoek@catharijneconvent.nl

Voorbereiding in de klas

Bereid de klas voor op het museumbezoek met deze voorbereidende les.

Praktische informatie

Vervoer en reserveren

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.

Let op! In de maanden november en december is dit programma niet beschikbaar, in verband met de evenementen Huis van Sinterklaas en Kerstival.