Feest! Weet wat je viert

Jij als onderzoeker

De leerlingen bekijken en onderzoeken in het museum de voorwerpen en objecten. Zij stellen zichzelf de vraag waarom deze objecten bewaard zijn gebleven en waarom mensen deze belangrijk vinden. Welke verhalen horen erbij? Elk leerniveau heeft een eigen onderzoekskaart.

Waarom bewaren mensen voorwerpen in een museum en hoe kun je weten wat het is? Daarvoor onderzoeken de leerlingen binnen teams objecten in het museum. Het onderzoeksteam voert zelfstandig en begeleid kijk-, lees- en voelopdrachten uit. De ontdekkingen worden aan elkaar gepresenteerd en besproken. Leerlingen ontdekken verbanden tussen de kunstwerken die ze hebben onderzocht, tussen kunstwerken en henzelf, religie en gebruiken. Daarnaast maken de leerlingen kennis met de religieuze rol van een kunstwerk.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Het museumbezoek duurt 75 minuten, inclusief ontvangst.

Meer informatie

Heb je nog vragen? Neem contact op via onderwijs@catharijneconvent.nl

Voorbereiding in de klas

Bereid de klas voor op het museumbezoek met deze voorbereidende les.

Praktische informatie

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.