Kinderen op Kerstival 2018

Jij als onderzoeker, Kerst

Twee weken vóór de kerstvakantie organiseert het museum speciale kerstrondleidingen door de vaste tentoonstelling voor de groepen 5 t/m 8.

De leerlingen bekijken en onderzoeken de voorwerpen en schilderijen. Zij stellen zichzelf de vraag waarom deze bewaard zijn gebleven en waarom mensen ze belangrijk vinden. Welke kerstverhalen horen erbij? Elk leerniveau heeft een eigen onderzoekskaart.

Ontdek kerstverhalen doormiddel van prachtige oude kunst

Waarom bewaren mensen voorwerpen in een museum en hoe kun je weten wat het is? Daarvoor onderzoeken de leerlingen binnen teams de kunstwerken in het museum die met het kerstverhaal te maken hebben.

Het onderzoeksteam voert zelfstandig en begeleid kijk-, lees- en voelopdrachten uit. De ontdekkingen worden aan elkaar gepresenteerd en besproken. Leerlingen ontdekken verbanden tussen de kunstwerken die ze hebben onderzocht, tussen kunstwerken en henzelf, religie en gebruiken. Daarnaast maken de leerlingen kennis met de religieuze rol van een kunstwerk.

Tijden en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Ieder klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.Tijd en kosten

Het museumbezoek duurt 75 minuten.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.


Meer informatie en reserveren

Neem voor meer informatie, het regelen van het busvervoer en reserveren contact op met de coördinator groepsbezoek via rondleidingen@catharijneconvent.nl