Feest weet wat je viert

Feest! Weet wat je viert

Let op: Van 31 oktober t/m 19 december is Feest! niet te bekijken in verband met het Huis van Sinterklaas 2022.

Op de permanente, kleurrijke en interactieve kindertentoonstelling Feest! Weet wat je viert ontdekken de leerlingen van de bovenbouw achtergronden van tradities en feesten. De leerlingen werken zelfstandig in kleine groepjes op de tentoonstelling. Door middel van interactieve objecten en opdrachten bij kunstwerken onderzoeken de leerlingen de herkomst van feesten uit diverse religies.

Bij dit programma kunt u als voorbereiding op school digitaal aan de slag. Doe samen met de klas de feestdagenquiz, bekijk filmpjes van kinderen die hun favoriete feestdag vieren of download aanvullend lesmateriaal.

Tijd en kosten

Kom naar het museum met de Feestjaarkaart! Voor maar €100 mag de hele school naar alle lesprogramma's van het primair onderwijs. Iedere klas krijgt entree, busvervoer en begeleiding van twee museumdocenten. De kaart is een jaar geldig vanaf het moment van aankoop.

Het museumbezoek duurt 75 minuten.

Wij zijn genoodzaakt om bij annulering binnen 48 uur vóór het bezoek een bedrag van €150,- in rekening te brengen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op via onderwijs@catharijneconvent.nl

Praktische informatie

Ligt de school binnen een straal van 35 km van Museum Catharijneconvent? Dan kunnen wij het busvervoer voor je regelen. Ook hiervoor geldt: twee weken van tevoren reserveren.