kindjes bij mooiste kerststal. Femke Lockefeer

Kinderen & familie

Het hele jaar door is er in Museum Catharijneconvent van alles te doen voor kinderen en familie. Zo kun je de tentoonstelling Feest! Weet wat je viert bezoeken en vieren we Sint Maarten, Sinterklaas en Kerst.

Familietentoonstelling Feest! Weet wat je viert

De familietentoonstelling Feest! Weet wat je viert is een leuk en leerzaam uitje voor kinderen, ouders en grootouders. Welk feest vind jij het leukst? Je verjaardag of Kerstmis? Waarom krijgen we cadeautjes met Sinterklaas en eten we zoetigheden met het Ramadanfeest? Ga op ontdekkingstocht en test je kennis over de feestdagen.

De tentoonstelling is onderdeel van de vaste collectiepresentatie van het museum en is dus altijd te bezoeken, m.u.v. de maanden november en december i.v.m. het Huis van Sinterklaas.

Een bijzondere heilige plek: kom de Tempelberg bekijken

Vanaf juni 2021 is de presentatie van Museum Catharijneconvent een bijzonder object rijker, namelijk een negentiende-eeuws model van de Tempelberg Haram al-Sharif in Jeruzalem. De Tempelberg Haram al-Sharif in Jeruzalem is voor christenen, joden en moslims een belangrijke heilige plaats. Wij vertellen je graag meer over de religies van Abraham. Hoe kun je dat beter doen dan met een indrukwekkende maquette van de Tempelberg, voor deze drie religies een heilige plek?

Tegenwoordig is het model in Museum Catharijneconvent het enige dat nog in Europa te bezichtigen is, de andere drie overgebleven modellen bevinden zich in Jeruzalem. Het prachtige voorwerp met minuscuul uitgewerkte details is te zien op de vaste tentoonstelling Feest! Weet wat je viert.