header-laag-ABM-s00062_01_vraageenexpert_tinyjpg.jpg

Vraag een expert

Het museum heeft veel expertise in huis op het gebied van christelijke kunst en cultuur en beschikt over een uitgebreid netwerk aan specialisten. Onze experts helpen u graag verder met uw vragen.

Vragen over een voorwerp uit onze collectie?

We raden u aan eerst te zoeken in onze collectie. Heeft u niet de informatie gevonden die u zocht? Stuur dan uw vraag naar Emma de Jong via: vraageenexpert@catharijneconvent.nl. Vermeld waar mogelijk bij uw vraag het objectnummer. Deze informatie kunt u vinden bij 'zoeken in de collectie' onder het kopje 'objectspecificatie'.

Een object aanbieden aan het museum?

De collectie van het museum wordt nog steeds uitgebreid met schenkingen, legaten, aankopen en bruiklenen. Mogelijke verwervingen worden getoetst aan het verzamelbeleid. Hier leest u meer over in ons collectieplan, dat u hieronder kunt downloaden. Heeft u een voorwerp waarvan u denkt dat het een aanvulling zou zijn op de collectie? Neem dan contact op met Emma de Jong via vraageenexpert@catharijneconvent.nl. Stuur de volgende informatie mee: 

  • Een of meerdere foto's
  • Afmetingen
  • Alle beschikbare aanvullende informatie 

Veelgestelde vragen door particulieren

Ik wil een object laten taxeren. Bij wie moet ik hiervoor zijn? 
U kunt het beste contact opnemen met een erkend taxateur. Het museum waardeert voorwerpen enkel op kunst-en cultuurhistorische waarde en verzorgt geen taxaties.

Ik heb een bijzonder voorwerp. Hoe oud is het?
Om hier achter te komen kunt u zoeken in de collectie naar vergelijkbare voorbeelden. Heeft u niet gevonden wat u zocht? Neem dan contact op met Emma de Jong via vraageenexpert@catharijneconvent.nl

Ik heb een bijzonder voorwerp. Maar wat stelt het voor?
Heeft u een beeld, tekening, schilderij, prent of vaatwerk waarvan u vermoedt dat het een religieuze voorstelling of functie heeft, maar weet u niet precies wat het voorstelt, of waarvoor het dient? Zoek in onze collectie of neem contact op met Emma de Jong via vraageenexpert@catharijneconvent.nl

Ik wil graag meer weten over een religieus thema of gebruik. Bij wie moet ik zijn?
Het museum heeft veel expertise in huis op het gebied van christelijke cultuur en beschikt over een uitgebreid netwerk aan specialisten. Raadpleeg voor uw vraag onze museumbibliotheek, breng een bezoek aan het museum of stel uw vraag aan Emma de Jong via vraageenexpert@catharijneconvent.nl. 

Ik wil een voorwerp laten conserveren of restaureren. Bij wie moet ik zijn?
Het museum heeft geen restauratoren in dienst, maar werkt met verschillende freelance professionals. Klik hier om zelf te zoeken naar een restaurator. Indien u het op prijs stelt dat het museum met u meedenkt, neem dat contact op met Sieske Binnendijk via collectiebeheer@catharijneconvent.nl. 

Ik wil graag een financiële gift in de vorm van een schenking of legaat nalaten aan het museum. Waar vind ik meer informatie?
Iedere vorm van steun, klein of groot, is van harte welkom. Kijk hier voor meer informatie.

Ik wil het museum met een groep bezoeken. Kan ik een thema kiezen? 
U kunt een rondleiding op maat aanvragen door een van onze ervaren en vakkundige rondleiders. Kijk hier voor meer informatie en reserveren. Bezoekt u het museum met een schoolklas? Kijk dan hier. Daarnaast kunt u tijdens uw museumbezoek kosteloos gebruikmaken van onze multimediatour. Vraag hiernaar bij de kassa in het museum. 

Ik wil een foto in hoge resolutie van een voorwerp uit het museum. Hoe vraag ik deze aan?
U kunt uw aanvraag sturen naar Maartje de Jong via bibliotheek@catharijneconvent.nl. Vermeld bij uw aanvraag het inventarisnummer en zo mogelijk het referentienummer van de afbeelding. Deze kunt u vinden door te zoeken in de collectie. Meer informatie vindt u hier.

Kan ik een bezoek brengen aan de museumbibliotheek?
We raden u aan eerst te kijken of het boek dat u zoekt beschikbaar is. Kijk hiervoor in de collectie van de bibliotheek. De bibliotheek is geopend op dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur en daarbuiten op afspraak. Maak een afspraak met Maartje de Jong via bibliotheek@catharijneconvent.nl. Kijk hier voor meer informatie. 

Veelgestelde vragen door kerken en kloosters

Ik wil de religieuze voorwerpen uit de kerk of het klooster waaraan ik ben verbonden laten inventariseren, meer weten over hun culturele waarde of over het beheer en het behoud ervan. Bij wie moet ik hiervoor zijn?
Het museum voelt zich verantwoordelijk voor het religieus erfgoed buiten de museumdeuren. Onze erfgoedspecialisten verzorgen inventarisaties en geven advies. Kijk hier voor meer informatie. 

Hoe vind ik een nieuwe bestemming voor een religieus voorwerp, of waar vind ik het religieuze voorwerp waarnaar ik op zoek ben?
Het museum beheert Vraag en Aanbod Religieuze Voorwerpen waar vragers en aanbieders van religieuze objecten elkaar vinden. Klik hier om naar deze website te gaan. Als particulier kunt u niet reageren op de aangeboden voorwerpen.