header_-laag_boek_religieus_erfgoed.jpg
Monumentaal boek over religeus erfgoed

Nederlandse kerkinterieurs

Museum Catharijneconvent en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed presenteren een nieuw standaardwerk over de mooiste kerkinterieurs in Nederland

De meest opmerkelijke kerkinterieurs

Sober of uitbundig gedecoreerd. In alle perioden van onze bewogen geschiedenis zijn de beste kunstenaars, interieurachitecten, beeldhouwers, houtsnijders en schilders ingeschakeld om onze kerken van binnen te verfraaien. Kerkinterieurs in Nederland belicht de 100 meest opmerkelijke interieurs van kerken verspreid over het hele land en in alle gezindten.

Eerste exemplaar

Op maandag 20 juni heeft Marc de Beyer, toenmalig hoofd van de afdeling Erfgoed in Kerken en Kloosters, het eerste exemplaar overhandigd aan minister Jet Bussemaker en de vertegenwoordigers van de Nederlandse kerkgenootschappen.

Subliem overzicht van tien eeuwen Nederlandse kerkinterieurs

Nieuw standaardwerk

De kerkinterieurs worden door meer dan 50 specialisten beschreven en zijn door fotograaf Arjan Bronkhorst subliem in beeld gebracht. Kerkinterieurs in Nederland is het nieuwe standaardwerk over het Nederlandse kerkinterieur.

Praktische informatie

Kerkinterieurs in Nederland wordt uitgegeven door WBOOKS en kost € 49,95.  Het boek is verkrijgbaar in onze museumwinkel. Wilt u het graag via de post ontvangen? Neem dan contact op via info@catharijneconvent.nl of 030-231 38 35.

Mede mogelijk gemaakt

De uitgave is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en vele andere financiers.