Opening Kerstival Huis, MCC - Foto Billie-Jo Krul-

Tentoonstelling

Kerstival

23 december t/m 7 januari

Kerstival

Kinderen opgelet: kom in de kerstvakantie met je familie naar Kerstival! Het hele museum is binnen en buiten helemaal in kerstsfeer. Doe de kerstspeurtocht doen en doe mee aan heel veel extra activiteiten. Je hoeft hiervoor niet vooraf te reserveren of bij te betalen. Dat wordt superleuk! Zien we je in de kerstvakantie? Let it snow!

Doe een kerstwens!

Haal bij de kassa jouw eigen speurtocht met kerststickers. Ga samen met je familie op zoek naar de goede antwoorden. Zo kom je alles te weten over het gezelligste feest van het jaar. Uitgespeurd? Maak dan zelf sneeuw terwijl je schommelt, kom koekversieren of kerstknutselen. Laat je betoveren door de toverlantaarn of bouw mee aan de kerstknikkerbaan. Of doe je liever mee met de poppenkast of als artiest in het wintercircus? Het kan allemaal tijdens Kerstival

Neem een kijkje in de stal

Natuurlijk zijn ook de mooiste kerststallen weer te bewonderen. Er staat zelfs van 25 t/m 30 decmber een echte levende kerststal in de museumtuin! Of wat dacht je van de mega grote achttiende-eeuwse stal uit het Italiaanse Napels? Meer dan 60 figuren vormen samen de bewoners van een echt Italiaans dorp in een prachtig decor. Je ziet bijna niet meer waar Jozef, Maria en het kindje zijn. Kom jij meezoeken?

Let it snow!

Heb jij al zin in kerst?

Openingstijden

Kerstival is geopend van zaterdag 23 december tot en met zondag 7 januari 2018.

Maandag tot en met vrijdag open van 10.00-17.00 uur. Zaterdagen, zondagen en beide kerstdagen open van 11.00-17.00 uur. Maandag 1 januari is het museum gesloten.

In de week van 16-22 december is Kerstival al wel ingericht en te bezoeken, maar zijn er nog geen extra kinderactiviteiten. De levende kerststal staat in de museumtuin van 25 t/m 30 december. 

 

Toegangsprijzen

Een kaartje voor Kerstival kost € 6,- per persoon. (kinderen tot 6 jaar gratis, Museumkaart geldig) en hoeft niet gereserveerd te worden.

De kinderactiviteiten zijn allemaal inclusief, dus gratis op vertoon van een kerstkaartje. Goed om te weten: de activiteiten zijn met name geschikt voor kinderen tot circa 8 jaar.