Het huis van Sinterklaas

Tentoonstelling

Huis van Sinterklaas

18 november t/m 5 december

Ontmoet de Sint!

Sinterklaas logeert dit jaar weer in Museum Catharijneconvent. Alle kinderen tot 8 jaar, én hun ouders, opa’s en oma’s, én de juffen en meesters zijn van harte uitgenodigd om op bezoek te komen in het Huis van Sinterklaas.

Huis van Sinterklaas 2017: komt dit wel goed?

Dat is (s)interessant

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen. Je maakt kennis met de Goedheiligman en beleeft spannende avonturen in zijn huis. Neem een kijkje in zijn slaapkamer en zijn geldkluis! Weet jij waarom hij altijd gouden munten uitdeelt? En hoe komt Sinterklaas aan al dat goud? En wat helemaal geweldig is…  je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!

Ontmoet Sinterklaas in zijn eigen huis!

Openingsweekend

Op zaterdag 18 en zondag 19 november tussen 11.00 en 17.00 uur zijn we druk bezig om het huis in orde te maken. Iedereen is dan van harte welkom om langs te komen! De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Let op: Sinterklaas is dan nog niet aangekomen in het huis.

Wat is er allemaal te doen: verlanglijstjes maken en ophangen in de werkkamer van Sint, knutselen met goud en circuskunsten oefenen op de binnenplaats. Tot 13.15 uur kun je met de kok van Sinterklaas mee om een rondje te lopen door het huis. Met de goudbewonderaar kun je de volledige rondleiding volgen door het Huis van Sinterklaas om: 13.30 uur | 14.00 uur | 14.30 uur | 15.00 uur | 15.30 uur.  

 

Entree

Een bezoek aan het huis van Sinterklaas kost voor volwassenen én kinderen vanaf 3 jaar € 6,- p.p. Museumjaarkaart is niet geldig. Groepstarief voor het basisonderwijs is € 30,- per klas inclusief de begeleiders. Scholen kunnen reserveren via huisvansinterklaas@catharijneconvent.nl (er zijn nog enkele plekjes vrij).

Openingstijden

Het huis van Sinterklaas is geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Reserveren is verplicht. Een bezoek aan het Huis van Sinterklaas duurt ongeveer een uur. Per 20 minuten kan er een groep van 30 personen het huis binnengaan. Boek nu de laatste kaarten via deze link. Kijk voor meer informatie op www.huisvansinterklaasinutrecht.nl.