header-laag-TT00496_01.jpg

Rondleidingen

Op zoek naar extra verdieping en de verhalen achter unieke museumstukken? Boek een van onderstaande rondleidingen door een ervaren gids.

Rondleiding Maria

Een bezoek aan de tentoonstelling Maria is extra boeiend en leuk met een rondleiding door een ervaren gids. Maak kennis met het wonderlijke levensverhaal van de meest invloedrijke en meest afgebeelde vrouw ter wereld. 

Topstukken

Voor wie niets wil missen, alle topstukken op een rij: een rondleiding door de ondergrondse Schatkamer, de Refter met middeleeuwse kunstwerken en de geschiedenis van het christendom in de sfeervolle kloostergangen. Een gids neemt u mee langs de rijke collectie van zowel protestantse als katholieke kunst- en cultuurvoorwerpen.

Geschiedenis van het christendom

Bent u geïnteresseerd in de geschiedenis van het christendom in Nederland? Een gids laat u kennismaken met fascinerende verhalen, verbeeld door prachtige schilderijen, relieken, beelden en eeuwenoude manuscripten.

Feest! Weet wat je viert

Voor jong en oud bieden we een rondleiding over Feest! Weet wat je viert vol met wetenswaardigheden over de betekenis en achtergronden van christelijke feestdagen.

Rondleiding op maat

Ben u geïnteresseerd in een bepaald onderwerp of specifiek kunstwerk in het museum? We overleggen graag met u over de mogelijkheden.

Neem hiervoor contact op met
Dieuwke Becker via d.becker@catharijneconvent.nl 

of bel 030-231 38 35.

Praktische informatie

  • Elke rondleiding duurt een uur
  • Kosten: € 55,- (exclusief museumentree)
  • Op aanvraag zijn combinaties of verlengingen mogelijk
  • Maximaal 15 personen per groep
  • Reserveer de rondleiding minimaal twee weken van tevoren

Vermeld bij uw reservering het volgende:

  • Naam en telefoonnummer
  • Gewenste datum en tijdstip. De eerste rondleiding start van dinsdag t/m vrijdag om 10.15 uur en in het weekend/ op feestdagen om 11.15 uur. De laatste rondleiding is mogelijk om 15.30 uur
  • Grootte van de groep (maximaal 15 personen per rondleiding)
  • Groepssamenstelling en eventuele achtergrond van de groep

Bij annulering van overige rondleidingen binnen 48 uur voor het bezoek zijn wij genoodzaakt om de kosten voor deze rondleiding in rekening te brengen.