header-laag-binnenplaats.jpg
Dinsdag 3 juli 14.00-15.00 uur

Middeleeuwse kunstschatten in Museum Catharijneconvent

Het klooster van Museum Catharijneconvent bestaat deze zomer 550 jaar. Het prachtige gebouw herinnert aan de rijkdom die Utrecht kende in de middeleeuwen. Utrecht was dé culturele hoofdstad. In het museum worden veel middeleeuwse kunstschatten bewaard die in Utrecht gemaakt zijn.

Bloeiende kunststad

Bij deze kunstschatten kunt u denken aan beelden in hout en steen, borduursels en gedecoreerde boeken. Hoe werden zij gemaakt en door wie? Waar werkten de makers? Waarom was Utrecht zo’n bloeiende kunststad in de middeleeuwen? Junior conservator Annabel Dijkema vertelt u hier graag meer over.

Utrechtse beeldenmakers blonken uit in hun vak

Over Annabel Dijkema

Annabel Dijkema studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en Amsterdam en is junior conservator bij Museum Catharijneconvent

Praktische informatie

De lezing vindt plaats op dinsdag 3 juli van 14.00 - 15.00 uur in het auditorium van het museum en is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs voor de tentoonstelling.

Aanmelden (tijdens kantooruren van 9:00-17:00) via 030-231 38 35  of via info@catharijneconvent.nl

Lezing ter gelegenheid van 'Shelter'

De lezing 'Middeleeuwse Kunstschatten' wordt georganiseerd ter gelegenheid van de zomertentoonstelling Shelter. A contemporary intervention (1 juli t/m 9 september 2018) waarin hedendaagse kunst een verrassende ontmoeting heeft met het klooster van Museum Catharijneconvent en de kunstschatten die het bevat.